Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
Βουλευτικές Εκλογές 2009
Οξυμένα τα λαϊκά προβλήματα στη Σαλαμίνα

Περιοδεία χτες της Γεωργίας Γκαβογιάννη, υποψήφιας βουλευτή του ΚΚΕ

Η εικόνα που καταγράφηκε κατά τη χτεσινή περιοδεία που πραγματοποίησε στη Σαλαμίνα η Γεωργία Γκαβογιάννη, υποψήφια βουλευτής Β' Πειραιά, αποδεικνύει την εγκατάλειψη που βιώνουν, δεκαετίες τώρα, τα λαϊκά στρώματα από την πολιτική που εφάρμοσαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Σταθμοί της περιοδείας ήταν το Αμπελάκι, τα συνεργεία του ΟΤΕ, ο Δήμος Σαλαμίνας, τα συνεργεία και οι υπάλληλοι της ΔΕΗ και το ΙΚΑ Σαλαμίνας.

Χαρακτηριστικά, το ΙΚΑ αντιμετωπίζει ατέλειωτες ουρές, μακροχρόνια ραντεβού, σοβαρές ελλείψεις σε ειδικότητες ιατρών και υποδομές, με αποτέλεσμα ο κόσμος να οδηγείται στην ιδιωτική υγεία ή στην καλύτερη περίπτωση στα εξωτερικά ιατρεία των Νοσοκομείων της Αττικής, καθώς στο νησί, αν και είναι πάγιο αίτημα, δεν υπάρχει γενικό νοσοκομείο. Στο ΙΚΑ στο Αμπελάκι υπάρχει μόνο ένας παθολόγος και ένας ψυχίατρος.

Στη Σαλαμίνα τώρα ξεκινάει το αποχετευτικό δίκτυο, το οδικό δίκτυο είναι σε άθλια κατάσταση, ενώ υπάρχουν ακόμα και περιοχές χωρίς δίκτυα ύδρευσης και η υδροδότηση γίνεται με βυτία. Με την παντελή έλλειψη προγράμματος λαϊκής στέγης, θύματα αυτής της πολιτικής είναι οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα που αναζητούν με αγωνία λύση στο πρόβλημα της στέγης και σήμερα καλούνται να πληρώσουν υπέρογκα πρόστιμα.

Ανάγκη για άμεσα μέτρα

Στις συζητήσεις με τους εργαζόμενους, πέρα από την καταιγίδα των αντιλαϊκών μέτρων που ετοιμάζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την επομένη των εκλογών, συζητήθηκαν και όλα τα μεγάλα προβλήματα του νησιού όπως το δασικό, το οικιστικό, η έλλειψη υποδομών.

Μάλιστα, για όλα τα προβλήματα του νησιού η ΚΟ του ΚΚΕ Σαλαμίνας έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις και αναφερόμενη σε αυτές, η Γεωργία Γκαβογιάννη, αφού τόνισε πως και αυτές είναι κριτήριο ψήφου για το λαό της Σαλαμίνας, επισήμανε την ανάγκη να προχωρήσει η καταγραφή - χωροθέτηση των δασών μέσα από έναν κρατικό φορέα Κτηματολογίου. Να γίνει συνολικός σχεδιασμός αντιπυρικής προστασίας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην Πυροσβεστική, κάλυψη όλων των αναγκαίων υποδομών που απαιτούνται και δημιουργία αντιπυρικών ζωνών.

Επίσης άμεσα και με αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση να ξεκινήσουν έργα που θα ανακουφίσουν το λαό της Σαλαμίνας από τα μεγάλα προβλήματα, όπως το συγκοινωνιακό, όπου τα εισιτήρια είναι πανάκριβα, η ζεύξη Σαλαμίνας - Περάματος, το αποχετευτικό, η ύδρευση. Να προστατευθεί και να αναδειχτούν οι αρχαιολογικοί χώροι του νησιού, να καθοριστεί ο χώρος ουσιαστικής προστασίας και ανάδειξης του Τύμβου, που μπορεί να συνυπάρχει με τις δραστηριότητες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης. Ειδικά για τη Ζώνη, μεταξύ άλλων, τόνισε την ανάγκη άμεσης θεσμοθέτησης και χωροθέτησής της καθώς και των δραστηριοτήτων της, ανάπτυξης των υποδομών της και διασφάλισης των θέσεων εργασίας.

Να δυναμώσει το ΚΚΕ

Παράλληλα κάλεσε τους εργαζόμενους «με κοινούς αγώνες να διεκδικήσουν τα δάση να γίνουν λαϊκή περιουσία με την ταυτόχρονη πολεοδομική ανάπτυξη του νησιού που θα σέβεται το περιβάλλον και τις σύγχρονες ανάγκες του λαού και ένα κρατικό πρόγραμμα λαϊκής στέγης για φτηνή σύγχρονη ασφαλή κατοικία για όλο το λαό». «Είναι ζωτικής σημασίας, επισήμανε, αν την επομένη των εκλογών θα έχουμε ένα ισχυρό ΚΚΕ και αδύνατα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Γιατί θα μπορεί να αναπτυχθεί ένα ισχυρό λαϊκό κίνημα που θα διεκδικήσει τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων. Ολα όσα έχουν κατακτηθεί μέχρι σήμερα κατακτήθηκαν με αγώνες και το ΚΚΕ είναι εγγύηση για νέους ισχυρούς αγώνες για να κερδίσουμε όλα όσα μας ανήκουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ