Κυριακή 12 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Διεθνής συνάντηση για τα Βαλκάνια

Διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη στις 18 - 19 Νοέμβρη με θέμα «Εξω το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια. Για Βαλκάνια ειρήνης, ισότιμων σχέσεων, χωρίς ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις»

Διεθνή συνάντηση για τα Βαλκάνια διοργανώνει το ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη με θέμα: «Εξω το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια. Για Βαλκάνια ειρήνης, ισότιμων σχέσεων, χωρίς ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις». Οι εργασίες της συνάντησης θα διεξαχθούν στις 18 και 19 Νοέμβρη σε αίθουσα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Η πρωτοβουλία αυτή είναι αποτέλεσμα της αυξανόμενης ανησυχίας, αλλά και αποφασιστικότητας πολλών κομμάτων και κινημάτων από τις βαλκανικές χώρες μπροστά στη συνεχιζόμενη επέμβαση του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή.

Στο επίκεντρο της προσοχής των συμμετεχόντων της πρώτης τέτοιου είδους και ευρύτητας συνάντησης στη χώρα μας, θα είναι η εξέταση της κατάστασης στην περιοχή, η πολιτική του ΝΑΤΟ, οι δεσμεύσεις και οι άλλες συνέπειες του «Συμφώνου Σταθερότητας για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη».

Η συνάντηση θα δώσει τη δυνατότητα να υπάρξει ανταλλαγή πείρας και συμπερασμάτων από τα μεγάλα αντιΝΑΤΟικά κινήματα που αναπτύχθηκαν σε όλες τις βαλκανικές χώρες στη διάρκεια του βρώμικου πολέμου στη Γιουγκοσλαβία, καθώς και απόψεων για την κλιμάκωση της αντίστασης.

Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή από τις βαλκανικές χώρες οι εξής:

Αλβανία: ΚΚ Αλβανίας, Κόμμα Ενωμένων Κομμουνιστών Αλβανίας.

Βουλγαρία: Αντιφασιστική Ενωση, Μαρξιστική Πλατφόρμα του Βουλγάρικου Σοσιαλιστικού Κόμματος, Κίνημα «Στρατηγοί και Αξιωματικοί στο Βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα», Κόμμα Εκογκλάσνοστ, Κόμμα Πρασίνων, Βουλγαρικό Κομμουνιστικό Κόμμα «Γκ. Ντιμιτρόφ», Κομμουνιστικό Κόμμα Βουλγαρίας, Αγροτολαϊκή Ενωση «Αν. Σταμπολίσκι», Πολιτική Λέσχη, Ενωση Πατριωτικών Δυνάμεων «Ζάστσιτα», Ομοσπονδία «Ανοιχτό Φόρουμ».

Γιουγκοσλαβία: Σοσιαλιστικό Κόμμα Σερβίας, Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Γιουγκοσλαβίας, Αντιφασιστική Ενωση, Ενωση Κομμουνιστικής Νεολαίας Γιουγκοσλαβίας.

Ρουμανία: Συμβούλιο για την ειρήνη, Ειρηνιστές του Σίμπιου.

Τουρκία: Κόμμα Αλληλεγγύης και Ελευθερίας, Κόμμα Εργασίας (ΕΜΕΠ) και Κόμμα για τη Σοσιαλιστική Εξουσία (ΣΙΠ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ