Κυριακή 12 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Εκ των υστέρων

Πέρα από τον πασιφανή αντιλαϊκό λόγο και προσανατολισμό των διαπιστώσεων των μεγαλοβιομηχάνων στην έκθεση του ΙΟΒΕ για την αναπτυξιακή πολιτική που πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα μέσα στην ΟΝΕ, στο σχετικό κείμενο υπάρχουν και αρκετές ενδιαφέρουσες επισημάνσεις για τις μεθοδεύσεις που οι ίδιοι οι μεγαλοεπιχειρηματίες κάνουν, προκειμένου να φουσκώσουν τα θησαυροφυλάκιά τους.

Ανάμεσά τους και οι εκτιμήσεις για την πορεία του χρηματιστηρίου. «Γίνεται φανερό - σημειώνουν - ότι ο κερδοσκοπικός πυρετός έχει οδηγήσει το Χρηματιστήριο Αθηνών σε ατραπό που εγκυμονεί κινδύνους». Τόσο καλά. Ομως, και τόσο...

... Υποκριτικά. Γιατί μόνο υποκρισία είναι το γεγονός ότι έναν ολόκληρο χρόνο μετά το φιάσκο που επίλεκτα στελέχη της δικής τους οικογένειας προκάλεσαν στην οδό Σοφοκλέους, να μιλούν για επικίνδυνους ατραπούς. Αξία θα είχε να το λέγανε πέρσι, τη χρονιά δηλαδή που οι μεγαλοεπιχειρηματίες κατάφεραν να αρπάξουν, με διάφορους τρόπους, περί τα 4,5 τρισεκατομμύρια δραχμές, πολλά από τα οποία ήταν αποταμιεύσεις δεκαετιών απλών - αλλά δυστυχώς ανυποψίαστων - πολιτών της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ