Τετάρτη 22 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΤΕ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΗ
Διαδικαστική συζήτηση

Χωρίς ουσιαστικές διαφοροποιήσεις οι διαφωνίες από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

«Επί της διαδικασίας» και στη λογική της «απορρόφησης» των κραδασμών, που δημιουργεί η προώθηση του αντεργατικού νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας, ήταν η συζήτηση που έγινε χτες βράδυ στον ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ για το θέμα. Η ΚΤΕ πάντως θα συνεδριάσει εκ νέου τις επόμενες μέρες, αφού, όπως υποστηρίχτηκε, το νομοσχέδιο διανεμήθηκε μόλις χτες και δεν υπήρχε χρόνος για να μελετηθεί.

Από την πλευρά του ο Τάσος Γιαννίτσης, απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, σημείωσε ότι το νομοσχέδιο έχει «σαφή προσανατολισμό, σοσιαλιστικές και προοδευτικές αξίες. Αλλά έναν σοσιαλισμό που κατανοεί ότι πρέπει να δώσει απάντηση στην ανεργία. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, αν δε φτάσουμε σε πρακτικά αποτελέσματα, αν φτάσουμε να παράγουμε τα ίδια αποτελέσματα με το νεοφιλελευθερισμό, η σοσιαλιστική ρητορεία μάς είναι αδιάφορη. Θα τιμωρηθούμε σίγουρα για την επιλογή μας αυτή». Σύμφωνα με πληροφορίες, από την πλευρά των φερόμενων ως «αντιδρώντων», ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Κρητικός σημείωσε ότι η συζήτηση έπρεπε να γίνει στα πλαίσια της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, ενώ παράλληλα πρότεινε να τοποθετηθεί στην ΚΤΕ ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Χρήστος Πολυζωγόπουλος.

Συνολικά οι «ενστάσεις» των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στάθηκαν στο γεγονός ότι έχουν εκφραστεί αντιδράσεις στο νομοσχέδιο στο συνδικαλιστικό κίνημα και στη λογική της αναζήτησης τρόπων «στρογγυλέματος» των όποιων διαφοροποιήσεων, ενώ ακούστηκαν προτάσεις για να συμπεριληφθούν μέτρα ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ενδεικτική πάντως του κλίματος που επικράτησε ήταν η επισήμανση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Γεωργακόπουλου, που έκανε λόγο για «κλίμα προβληματισμού που όμως δεν ήταν αρνητικό», ενώ σημείωσε ότι από κανέναν βουλευτή δεν τέθηκε θέμα αλλαγής συγκεκριμένης διάταξης προκειμένου να ψηφιστεί το νομοσχέδιο.

Παράλληλα, δεν έλειψαν και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, προεξάρχοντος του Σπύρου Βούγια, που υποστήριζαν πως η ανάλυση που έκανε ο υπουργός Εργασίας συνιστά ουσιαστικές αλλαγές «φιλολαϊκού προσανατολισμού» στην αγορά εργασίας. Πάντως, ο υπουργός Εργασίας δεν ανακοίνωσε καμιά αλλαγή στο νομοσχέδιο που έδωσε προχτές στη δημοσιότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ