Πέμπτη 30 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πρωτοχρονιά με χιόνια και βροχές

Η επιδείνωση του καιρού θ' αρχίσει από σήμερα το απόγευμα

Χιόνια και βροχές σε όλη τη χώρα προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) για την Πρωτοχρονιά. Ο καιρός θα αρχίσει να επιδεινώνεται από σήμερα το απόγευμα καθώς θα ενταθούν οι βροχές στα δυτικά και κεντρικά μέρη της χώρας.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ για σήμερα, αύριο και μεθαύριο έχει ως εξής:

  • Για σήμερα η ΕΜΥ προβλέπει νεφώσεις με ασθενείς βροχές στη Δυτική Ελλάδα , ενώ στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Αργά το απόγευμα οι βροχές στα δυτικά θα ενταθούν και τη νύχτα θα βρέξει στα κεντρικά και βόρεια. Τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι με βαθμιαία εξασθένηση, αλλά από το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους μέτριους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 0 έως 12 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 3 έως 16 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Για την Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα είναι γενικά ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις και αργά τη νύχτα είναι πιθανό να βρέξει. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2-11 βαθμούς Κελσίου.

  • Για αύριο, Παρασκευή, η ΕΜΥ προβλέπει νεφώσεις με βροχές στο Ιόνιο, στην Ηπειρωτική Ελλάδα και το Βόρειο Αιγαίο, ενώ αναμένονται καταιγίδες στα δυτικά και χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις και πτώση της θερμοκρασίας στα κεντρικά και βόρεια.

Χιόνια σε όλα τα ορεινά της χώρας και σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο προβλέπονται για το Σάββατο, ενώ υπάρχει πιθανότητα βροχών στην υπόλοιπη χώρα.

Τα δρομολόγια των πλοίων

Κανονικά εκτελούνται από τις 12 χτες το μεσημέρι τα δρομολόγια των επιβατηγών και οχηματαγωγών πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας για τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, μετά τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών. Επίσης από χτες το πρωί επαναλειτούργησε η πορθμειακή γραμμή Ρίου - Αντιρρίου.

Το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας συνιστά στους επιβάτες που θέλουν να ταξιδέψουν, να επικοινωνούν νωρίτερα με τα κατά τόπους πρακτορεία και λιμενικές αρχές για τυχόν τροποποιήσεις των δρομολογίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ