Πέμπτη 30 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Να ανακληθεί η άδικη απόφαση κατά του Κ. Μπουντόλου

Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού των ΑΕΙ

Την έκπληξη και την αγανάκτησή της για την ποινή της οριστικής απόλυσης που επιβλήθηκε στον Καθηγητή του ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Κ. Μπουντόλο, από το Πειθαρχικό Συμβούλιο των μελών ΔΕΠ των ΑΕΙ, επειδή προσπάθησε με την πλειοψηφία των μελών ΔΕΠ του Τμήματος, να προασπίσει τη νομιμότητα των εξετάσεων και κατήγγειλε κύκλωμα παρανομιών κατά την ακαδημαϊκή περίοδο 1994 -95, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού των ΑΕΙ.

«Τη στιγμή αυτή επιβάλλεται η άμεση παρέμβαση τόσο των πανεπιστημιακών οργάνων, όσο και της πολιτείας για την άμεση ανάκληση της καταδικαστικής απόφασης», υπογραμμίζει η Ομοσπονδία, δηλώνοντας ότι στην πρόθεσή της δεν είναι να αμφισβητήσει το κύρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου, αλλά στηρίζει και θα στηρίξει κάθε προσπάθεια προς την κατεύθυνση ανάκλησης της απόφασης, εκφράζοντας παράλληλα την έμπρακτη συμπαράστασή της στον καθηγητή Κ. Μπουντόλο, που είναι και μέλος της ΕΓ της ΠΟΣΔΕΠ.

Αναφερόμενη στους λόγους απόλυσης του καθηγητή, που έχουν να κάνουν με τη συμπεριφορά του σε μια προσπάθειά του να εμποδίσει τη διεξαγωγή παράνομων εξετάσεων στο Τμήμα, η ΠΟΣΔΕΠ τονίζει ότι «μια υποτιθέμενη υπέρβαση κατά την προσπάθεια προάσπισης της ακαδημαϊκής νομιμότητας οδήγησε στην αποπομπή από το Πανεπιστήμιο ενός συναδέλφου με μακρά εκπαιδευτική και συνδικαλιστική θητεία στο χώρο των ΑΕΙ», σημειώνοντας ότι «δε θα μπορούσαμε ούτε καν να διανοηθούμε πως η συγκεκριμένη απόφαση σχετίζεται με τη συνδικαλιστική ή πολιτική δράση του συναδέλφου».

Η κατάσταση που υπήρχε στο ΤΕΦΑΑ πριν μερικά χρόνια, σύμφωνα με την ΠΟΣΔΕΠ, ήταν αποτέλεσμα της αδιαφορίας, των άστοχων χειρισμών και των παραλείψεων της διοίκησης κατά τη διαδικασία ένταξης της Γυμναστικής Ακαδημίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. «Τα γεγονότα εκείνης της εποχής δημιούργησαν μεγάλες εντάσεις και όξυνση των σχέσεων ανάμεσα στο προσωπικό του Τμήματος, αλλά αποτέλεσαν και την απαρχή στη διαδικασία επίλυσης πολλών προβλημάτων», σημειώνει στην ανακοίνωση.

Η ΠΟΣΔΕΠ εκφράζει την ακράδαντη πεποίθηση πως «η Ακαδημαϊκή Κοινότητα είναι σε θέση να λύσει τα σοβαρά εσωτερικά της προβλήματα, χωρίς την παρέμβαση ούτε του Υπουργείου, ούτε άλλων οργάνων, όπως είναι το Πειθαρχικό Συμβούλιο, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις που είναι πολύ ευαίσθητες και θίγουν την ηρεμία και την ομαλή λειτουργία Τμημάτων. Αυτό, εξάλλου, αποδεικνύει και η πορεία του ΤΕΦΑΑ τα τελευταία χρόνια.

«Γνωρίζοντας καλά τις λεπτομέρειες της υπόθεσης του συναδέλφου Κ. Μπουντόλου, την αντίδραση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών (9/6/1994), την προηγούμενη απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου (9/1995) και τις διάφορες δικαστικές αποφάσεις επί του θέματος», τονίζει η ΠΟΣΔΕΠ, «μας εκπλήσσει το γεγονός της επαναφοράς του ζητήματος στο Πειθαρχικό Συμβούλιο και η χρονική στιγμή της λήψης της απόφασης, η οποία εξαντλεί κάθε όριο αυστηρότητας», ενώ ιδιαίτερη και δυσάρεστη έκπληξη αποτέλεσε για την ΕΓ της Ομοσπονδίας η στάση των δυο εκπροσώπων των ΑΕΙ στο Πειθαρχικό Συμβούλιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ