Πέμπτη 30 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διαθεσιμότητες και παχιά λόγια

Σε διαθεσιμότητα αναμένεται να τεθούν τις επόμενες μέρες από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγο Γ. Γεωργακόπουλο, οι 14 αστυνομικοί του Πολυδύναμου Αστυνομικού Τμήματος Αχαρνών. Οι τελευταίοι κατηγορούνται για παράβαση καθήκοντος, εκβίαση κατ' εξακολούθηση τελεσθείσα κατ' επάγγελμα και συνήθεια, ψευδή βεβαίωση κατ' εξακολούθηση με σκοπό το όφελος, δωροληψία - δωροδοκία χάριν νομίμων πράξεων, πλαστογραφία -νόθευση εγγράφων.

Πριν ένα μήνα περίπου, μετατέθηκαν σε άλλες υπηρεσίες ο υπεύθυνος ασφαλείας του τμήματος, ο γραμματέας του κι ένας αξιωματικός. Οι παράνομες δραστηριότητες, που γίνονταν με επίκεντρο το Πολυδύναμο, ήταν γνωστές εδώ και χρόνια. «Ο κόσμος το 'χε τούμπανο» και οι αστυνομικοί που υπηρετούσαν εκεί «κρυφό καμάρι». Ομως κανείς δεν προέβαινε σε καταγγελίες, διότι είναι «χοντρό το παιχνίδι» που παίζεται στην ευρύτερη περιοχή. Χαρακτηριστικά, το 1995 σε ένοπλη συμπλοκή που έγινε ανάμεσα σε δυο συμμορίες για τον έλεγχο του νυκτερινού κέντρου «Φαντάστικο», είχαν σκοτωθεί δυο άτομα (σ.σ. ανάμεσά τους ο πυγμάχος Χ. Πηλείδης) και άλλα δυο είχαν τραυματιστεί. Τότε δούλευε ως πορτιέρης στο μαγαζί αστυφύλακας του τμήματος, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι βρίσκονταν στο κατάστημα με τη σύζυγό του για ...διασκέδαση.

Σε αυτό το κλίμα είναι δύσκολο να γίνουν καταγγελίες, γι' αυτό το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας δεν κοινοποίησε τα ονόματα των επίορκων αστυνομικών και συνεχίζει τις έρευνες για να διαπιστωθεί αν εμπλέκονται και άλλα άτομα σε αυτήν την υπόθεση.

Με χτεσινές του δηλώσεις, ο γγ του υπουργείου Δημόσιας Τάξης Δ. Ευσταθιάδης τόνισε ότι η ΕΛ.ΑΣ. δείχνει ότι επιθυμεί την αυτοκάθαρσή της. Ανέφερε ότι δε θα γίνει καμιά παρέμβαση σε αυτό το έργο και είπε ότι «δίνεται το μήνυμα στους Ελληνες αστυνομικούς, σε αυτούς που βρίσκονταν στο ίδιο αστυνομικό τμήμα και πιθανά φοβούνταν να πουν κάποια πράγματα, να ξέρουν ότι, όποιοι κάνουν τέτοιες ενέργειες δεν έχουν κάποιους προστάτες και έτσι να φοβούνται, πως ό,τι και να καταγγείλουν δε θα γίνει τίποτα».

Ο βουλευτής της ΝΔ Π. Παυλόπουλος δήλωσε ότι «οι μεμονωμένες επιτυχίες αποκάλυψης διαφθοράς επίορκων αστυνομικών -αναμφισβήτητα επαινετέες και ελπιδοφόρες για το μέλλον - δεν είναι δυνατό να δημιουργήσουν ικανοποίηση, πολύ, δε, περισσότερο, εφησυχασμό και επανάπαυση. Αντιθέτως, φέρνουν απλώς στο φως τα πρώτα σημάδια του μεγέθους και του βάθους του όλου προβλήματος».

Με ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ενωση Αξιωματικών Αστυνομίας, ανησυχεί και διερωτάται «για το βάθος και την έκταση πλέον του φαινομένου, καλώντας για μια ακόμα φορά όλους τους συναδέλφους σε γενικό συναγερμό και ετοιμότητα, άλλα και τους πολίτες σε γόνιμη μεταξύ μας συνεργασία για την αποτελεσματική αντιμετώπισή του».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ(2006-04-20 00:00:00.0)
Υπάρχει άλλος δρόμος(2005-08-23 00:00:00.0)
Ποιος απ' τους προστάτες θα μας προστατέψει...(2004-12-31 00:00:00.0)
Κι άλλοι ασφαλίτες στις γειτονιές!(2003-11-20 00:00:00.0)
Δύο καταγγελίες για διαφθορά κάθε μέρα(2001-02-16 00:00:00.0)
Κοντά στα προβλήματα των αστυνομικών(1998-08-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ