Πέμπτη 30 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΚΤΡΟΠΗ ΑΧΕΛΩΟΥ
Στις ελληνικές καλένδες το έργο

Θα εντείνουν τον αγώνα για την κατασκευή του έργου οι μαζικοί φορείς της Θεσσαλίας

Αποφασισμένοι να εντείνουν τον αγώνα τους για την κατασκευή του έργου της εκτροπής του Αχελώου, δηλώνουν οι μαζικοί φορείς της Θεσσαλίας, καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική βούληση για την υλοποίησή του.

Σε συνεδρίαση της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα για την εκτροπή του Ανω Ρου του Αχελώου - που έγινε με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων και βουλευτών της περιοχής - επισημάνθηκε ότι το έργο μετά από τόσα χρόνια βρίσκεται και πάλι σε αμφισβήτηση και σε φάση αδράνειας, δεδομένου ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός και δεν υπάρχει συντονισμός ανάμεσα στο ΥΠΕΧΩΔΕ, τη ΔΕΗ και τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς. Ταυτόχρονα, ενώ τα τεχνοοικονομικά μεγέθη δείχνουν ότι για την ολοκλήρωση των έργων απαιτούνται 300 δισεκατομμύρια δραχμές, από το 1996 μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί μόλις 24 δισεκατομμύρια, που είναι μόλις το 12,3 τοις εκατό των κονδυλίων. Υπογραμμίστηκε επίσης ότι με τους σημερινούς ρυθμούς υλοποίησης του έργου, τα χρονοδιαγράμματα που έχουν παρουσιαστεί μέχρι σήμερα είναι πλέον αναξιόπιστα, καθώς για τα 2 έργα κεφαλής, όπως ονομάζονται η σήραγγα εκτροπής και το Φράγμα Συκιάς, έχει συντελεστεί μόνο το 30 με 35 τοις εκατό των συνολικών εργασιών, παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα απομένουν ελάχιστοι μήνες.

Παρεμβαίνοντας ο βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής, ζήτησε την ενεργοποίηση όλων των φορέων της Θεσσαλίας, ώστε ν' αναδειχτεί σε κοινωνικό αίτημα όλης της περιοχής την εκτροπή του Ανω Ρου του Αχελώου.

Στη συνεδρίαση της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής συμμμετείχαν επίσης ο Νίκος Κατσαρός, βουλευτής της ΝΔ, οι νομάρχες Καρδίτσας Βασίλης Αναγνωστόπουλος και Τρικάλων Στέφανος Πατραμάνης, δήμαρχοι της περιοχής, ο πρώην δήμαρχος Λάρισας Αριστείδης Λαμπρούλης και άλλοι εκπρόσωποι μαζικών φορέων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ