Πέμπτη 30 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ Β'ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Υποβαθμίζεται ο θεσμός από το υπουργείο

Την αγανάκτησή τους για την υποβάθμιση του θεσμού και του έργου των Σχολικών Συμβούλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που επιχειρεί το υπουργείο Παιδείας, μέσα από την Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη, εκφράζει με επιστολή προς τον υπουργό, η Επιτροπή Σχολικών Συμβούλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλουν οι σχολικοί σύμβουλοι στην επιστολή τους «με την υπ. αριθμ. Γ2/2-12-1999 απόφασή του για την Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη το υπουργείο Παιδείας, αφ' ενός, καθιστά τον Σχολικό Σύμβουλο υποχείριο διοικητικών παραγόντων και, αφ' ετέρου, διπλασιάζει, σε σχέση με πέρσι, την αποζημίωση των Προϊσταμένων Διευθύνσεων και Γραφείων Εκπαίδευσης από 400.000 σε 800.000 δρχ., για προσφορά διοικητικών στην ουσία υπηρεσιών, καθορίζει την αποζημίωση των Συντονιστών για την εφαρμογή του προγράμματος στα Λύκεια στο ύψος των 100.000 δρχ. το μήνα, ενώ μειώνει στο μισό τη συνολική αποζημίωση των Σχολικών Συμβούλων από 400.000 δρχ. πέρσι σε 200.000 δρχ. φέτος, εκμηδενίζοντας έτσι και ακυρώνοντας το καθοδηγητικό, επιστημονικό και παιδαγωγικό έργο, που καλούνται να προσφέρουν στο πρόγραμμα της πρόσθετης διδακτικής στήριξης».

Στην ουσία το υπουργείο Παιδείας χρησιμοποιεί τα κονδύλια της ενισχυτικής διδασκαλίας για να πριμοδοτήσει τους προϊσταμένους και τους διευθυντές, θέλοντας έτσι να ενισχύσει το ρόλο των δύο διοικητικών μηχανισμών, για να μπορέσει να στηριχτεί σε αυτούς, να βρει συμμάχους και να μπορέσει πιο εύκολα να περάσει την αντιεκπαιδευτική πολιτική του.

Οι σχολικοί σύμβουλοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης απαιτούν από τον υπουργό Παιδείας «να αποκαταστήσει την ηθική τάξη, να απεγκλωβίσει το έργο τους από τους διοικητικούς μηχανισμούς και να εξισώσει την αποζημίωσή τους, για την επιστημονική και παιδαγωγική στήριξη που παρέχουν στο θεσμό της πρόσθετης διδακτικής στήριξης, με αυτήν των προϊσταμένων διευθύνσεων και γραφείων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ