Πέμπτη 30 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ «ΟΛΥΜΠΟΣ»
Αγώνας στους δρόμους για να μην κλείσει

Εμπαίζουν τους εργαζόμενους ο υπουργός Γεωργίας και η ΑΤΕ. «Δουλεύει» για το ξεπούλημα του εργοστασίου η πλειοψηφία της διοίκησης της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας

Εμπαιγμό χαρακτηρίζει ο Σύλλογος των εργαζομένων στη συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία «ΟΛΥΜΠΟΣ» την απόφαση της ΑΤΕ να δώσει 200 εκατομμύρια δραχμές, με επιταγές, για τη λειτουργία (;) του εργοστασίου, όπως τονίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε αμέσως μετά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του. Ταυτόχρονα θεωρεί κοροϊδία την υπόσχεση που έδωσε ο υπουργός Γεωργίας Γιώργος Ανωμερίτης - ότι δήθεν θα μεσολαβήσει, ώστε να ικανοποιηθεί το αίτημα για δανειοδότηση της «ΟΛΥΜΠΟΣ» με 500 εκατομμύρια δραχμές - κατά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του Συλλόγου, των φορέων και βουλευτές του νομού.

Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος των εργαζομένων στη γαλακτοβιομηχανία «ΟΛΥΜΠΟΣ» καταγγέλλει την πλειοψηφία της διοίκησης της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας, τονίζοντας ότι «με τη στάση της έδειξε ότι δεν ήθελε να δοθεί το δάνειο, για να φέρει σε αδιέξοδο το εργοστάσιο και ν' αναγκάσει τους αντιπροσώπους στη γενική συνέλευση που θα γίνει στις 8 Γενάρη, να ψηφίσουν υπέρ της πώλησης του εργοστασίου στη ΦΑΓΕ.

Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου για μια ακόμα φορά υπογραμμίζει ότι «το εργοστάσιο έχει όλες τις προϋποθέσεις να συνεχίσει την πορεία του σε συνεταιριστική μορφή, αλλά σκοντάφτει στη μεθοδευμένη προσπάθεια της ηγεσίας της Ενωσης που αντί να βοηθήσει το εργοστάσιο, όλο αυτό το χρόνο συνειδητά υπονόμευε την πορεία του για να το οδηγήσει στο ξεπούλημα».

«Οι εργαζόμενοι - επισημαίνεται στην ανακοίνωση - θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μαζί με όλους εκείνους τους συνεταιριστές, άλλους παράγοντες και το λαό του νομού, που θέλουν να παραμείνει το εργοστάσιο στα χέρια της Ενωσης. Το ΔΣ του Συλλόγου θα προτείνει στη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων δυναμικές κινητοποιήσεις με στόχο να καμφθεί η αδιαλλαξία της διοίκησης της Ενωσης και του υπουργείου Γεωργίας».

Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος των εργαζομένων στη γαλακτοβιομηχανία «ΟΛΥΜΠΟΣ» καλεί τους φορείς και τους πολίτες σε ένα πλατύ αγωνιστικό μέτωπο για τη σωτηρία του εργοστασίου, επισημαίνοντας ότι πρόταση του σωματείου είναι να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση των φορέων και των τοπικών παραγόντων του νομού με τον υπουργό Γεωργίας, με στόχο την ικανοποίηση του αιτήματος δανειοδότησης της επιχείρησης. «Η μοναδική λύση - τονίζει - που συμφέρει τους παραγωγούς, τους καταναλωτές, τους εργαζόμενους και την Ενωση, είναι να συνεχίσει το εργοστάσιο την ανοδική του πορεία με τη συνεταιριστική του μορφή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ