Πέμπτη 30 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΛΠΑΠ
Σαρωτική νίκη της ΔΑΣ

Σημαντική νίκη, με υπερδιπλασιασμό της δύναμής της σε ποσοστό και έδρες, πέτυχε η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ) στις εκλογές της Ενωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ.

Αντίθετα, η ΠΑΣΚΕ απώλεσε τη μισή και πλέον δύναμή της, ενώ σημαντικές απώλειες είχε και η ΔΑΚΕ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των εκλογών έχουν ως εξής (σε παρένθεση τα αποτελέσματα των προηγούμενων εκλογών τον Ιούνη του 1998): Σε σύνολο εγγεγραμμένων 1.148 (1.302), ψήφισαν 1.002 (1.170) και έλαβαν:

  • ΔΑΣ - Συνεργαζόμενοι 412 (200) ψήφοι και πέντε (δύο) έδρες.
  • ΠΑΣΚΕ 281 (627) ψήφοι και τρεις (έξι) έδρες.
  • ΔΑΚΕ 153 (255) ψήφοι και δύο (τρεις) έδρες.
  • ΥΣΑΚ (νέο ψηφοδέλτιο που απαρτίστηκε από στελέχη της ΠΑΣΚΕ και της «Ενωτικής» (ΔΗΚΚΙ)) 122 ψήφοι και μια έδρα. Σημειώνεται ότι στις προηγούμενες εκλογές η «Ενωτική» είχε πάρει 33 ψήφους, χωρίς να εξασφαλίσει έδρα.

Στη χτεσινή πρώτη συνεδρίαση του νέου ΔΣ της Ενωσης, τα στελέχη της ΔΑΣ πρότειναν τη συγκρότηση ενωτικού προεδρείου, με την εκπροσώπηση όλων των παρατάξεων, ώστε να αντιμετωπιστούν από κοινού τα σοβαρά προβλήματα που έχουν ανακύψει με την εφαρμογή του αντισυγκοινωνιακού - αντεργατικού νόμου της κυβέρνησης, από τον περασμένο Δεκέμβρη. Η πρόταση αυτή έγινε αποδεκτή από τους εκπροσώπους των παρατάξεων ΔΑΚΕ και ΥΣΑΚ, ενώ τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ ζήτησαν να αναβληθεί η χτεσινή συνεδρίαση και να επαναληφθεί την ερχόμενη Δευτέρα. Ετσι, το νέο ΔΣ της Ενωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ αναμένεται να συγκροτηθεί σε σώμα στη νέα συνεδρίαση της ερχόμενης Δευτέρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ