Σάββατο 24 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2010
ΚΚ ΜΕΞΙΚΟΥ - ΚΚ ΛΑΩΝ ΙΣΠΑΝΙΑΣ
Αλληλεγγύη στους Ελληνες εργάτες

Το Κόμμα των Κομμουνιστών του Μεξικού εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στην εργατική τάξη της Ελλάδας, στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο και το ΚΚΕ, με την ευκαιρία της 48ης απεργίας και σημειώνει ανάμεσα σε άλλα στο μήνυμά του: «Η εργατική τάξη της Ελλάδας είναι ένα σημαντικό παράδειγμα για τους προλετάριους σε όλο τον κόσμο στη σκληρή πάλη της με συνέπεια ενάντια στο κεφάλαιο, χωρίς να πέφτει στην παγίδα των αστών που θέλουν τους εργάτες να κάτσουν με δεμένα τα χέρια βλέποντας να τους αφαιρούνται κατακτήσεις και δικαιώματα. Απέναντι στην επίθεση του κεφαλαίου δεν υπάρχουν εναλλακτικές του "λιγότερου κακού", μόνο η αντεπίθεση που είναι αναγκαιότητα στην ταξική πάλη...». Ακόμα, τονίζει: «Θέλουμε να εκφράσουμε επίσης την εκτίμησή μας στο αδελφό ΚΚΕ, την πρωτοπορία της εργατικής τάξης, που με την ιδεολογική, πολιτική και οργανωτική δουλειά του έχει συμβάλλει στην προετοιμασία του εδάφους για να ανοίξει ο δρόμος της λαϊκής εξουσίας, της λαϊκής οικονομίας, του σοσιαλισμού που είναι το μέλλον».

Το ΚΚ των Λαών της Ισπανίας, σε πρόσφατη απόφαση της Συνδικαλιστικής Συνδιάσκεψης που πραγματοποίησε, με θέμα τη συμπαράσταση προς τους εργάτες της Ελλάδας, τονίζει ανάμεσα σε άλλα: «Η δράση της εργατικής τάξης της Ελλάδας ανοίγει το δρόμο στην πάλη των εργαζομένων σε όλη την Ευρώπη, σε μια περίοδο που εκδηλώνεται η κρίση και στο εσωτερικό του καπιταλιστικού εγχειρήματος της ΕΕ. Αυτή η λαϊκή αντίσταση, που εκδηλώνεται ενώ κλιμακώνεται η επίθεση προς τους εργαζόμενους σε όλη την ΕΕ με γενικευμένες περικοπές κοινωνικών κατακτήσεων, πρέπει να διευρυνθεί.

Χαιρετίζουμε τη δράση των Ελλήνων εργατών, του ΠΑΜΕ που παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στον προσανατολισμό των κινητοποιήσεων και των απεργιών. Χωρίς αυτόν τον ταξικό πόλο, οι κινητοποιήσεις ενάντια στην ολιγαρχία θα έπαιρναν συμβιβαστική με το κεφάλαιο κατεύθυνση, με βάση τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.

Χαιρετίζουμε τους συντρόφους του ΚΚΕ, που, μέσω του ΠΑΜΕ, αλλά και με αυτοτελή δράση στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στους χώρους της νεολαίας, στην αγροτιά προβάλλει την ανάγκη στην εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα να ξεπεράσουν τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής και να ανοίξουν έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης. Καλούμε τους λαούς της Ισπανίας να δουν το παράδειγμα της Ελλάδας. Η κατάσταση σε αυτή την χώρα δεν είναι πολύ μακριά από αυτήν που αντιμετωπίζουν άλλες χώρες της ΕΕ, όπως η Πορτογαλία ή η Ισπανία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ