Σάββατο 24 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Παρέμβαση για τη «ΘΕΜΕΛΙΟΔΟΜΗ»

Με επιστολή στους αρμόδιους υπουργούς ζητά την παρέμβαση της κυβέρνησης για τη διασφάλιση των εργαζομένων

Από τη συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργιακή συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης

Motion Team

Από τη συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργιακή συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης
Την παρέμβαση του κράτους, ώστε να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και τα δεδουλευμένα των εργαζομένων της τεχνικής εταιρείας «ΘΕΜΕΛΙΟΔΟΜΗ» που είναι απλήρωτοι για 9 μήνες και έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας, ζητά με επιστολή της προς τους αρμόδιους υπουργούς η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ.

Στην επιστολή σημειώνεται, μεταξύ άλλων, πως η τεχνική εταιρεία «ΘΕΜΕΛΙΟΔΟΜΗ ΑΕ», ενώ έχει πολλά εκτελεσθέντα έργα σε όλη την Ελλάδα, εδώ και αρκετά χρόνια οι εργαζόμενοι της εταιρείας αντιμετώπιζαν και εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται: «Οι 160 εργαζόμενοι της εταιρείας είναι απλήρωτοι τους τελευταίους 9 μήνες. Η ανοχή που επέδειξαν είχε ως μοναδικό αποτέλεσμα να χάσουν οι ίδιοι. Ηδη η εταιρεία (εδώ και μερικές μέρες) δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από αυτήν και "ας κάνουν ό,τι θέλουν".

Κινδυνεύουν πλέον ΑΜΕΣΑ: Δεδουλευμένοι μισθοί αλλά και οι θέσεις εργασίας.

Η ευθύνη του κράτους και των φορέων του είναι αυταπόδεικτη.

Δεν μπορεί η επίκληση καμιάς νομοθεσίας να μας πείσει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια κυβερνητικής παρέμβασης, όταν το κράτος είχε τη δυνατότητα να αναθέτει έργα στην εταιρεία (έστω και όταν οι εργαζόμενοι ήταν απλήρωτοι).

Πολύ περισσότερο δεν μπορούν να μας καθησυχάσουν οι "συγκινητικές" δηλώσεις "συμπαράστασης" από κυβερνητικούς παράγοντες.

Χρειάζεται άμεση παρέμβαση του κράτους σε όφελος αποκλειστικά των εργαζόμενων και διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους, από το ίδιο το κράτος.

Επειγόντως, χωρίς καθυστερήσεις με οποιαδήποτε δικαιολογία, χρειάζεται να σταματήσουν οι πληρωμές του δημοσίου και οργανισμών εξαρτώμενων (με οποιονδήποτε τρόπο) από αυτό προς την εταιρεία αλλά και τις τράπεζες προς τις οποίες έχει - τυχόν - εκχωρηθεί το προϊόν των έργων, το οποίο ακόμα δεν έχει αποπληρωθεί.

Με απόφαση των υπουργείων σας οι πληρωμές που εκκρεμούν από έργα να κατευθυνθούν αποκλειστικά στην πληρωμή των εργαζομένων.

Σε αντίθετη περίπτωση (είτε ΜΗ λήψης μιας τέτοιας κυβερνητικής απόφασης, είτε καθυστέρησής της) οι πληρωμές αυτές θα κατευθυνθούν προς την εταιρεία ή τις τράπεζες, ανατρέποντας στην πράξη το νομοθετημένο προνόμιο των εργαζομένων σ' αυτές τις περιπτώσεις, αφήνοντάς τους τελεσίδικα απλήρωτους και άνεργους.

Την ευθύνη αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου η κυβέρνηση και θα βρει αντίθετους όλους τους εργαζόμενους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ