Σάββατο 24 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2010
ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΔΟΣΙΑ
Απαιτεί υποταγή στην εκμετάλλευση

Η ένταση της αντεργατικής επίθεσης επιβεβαιώνει τη σημασία της 48ωρης απεργίας

Την αποφασιστικότητα με την οποία τα ταξικά συνδικάτα αντιπαλεύουν με όλες τους τις δυνάμεις την εργοδοτική επιθετικότητα που πατά πάνω στην πολιτική ΕΕ - ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, ανέδειξε η χτεσινή άμεση κινητοποίηση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ) και του Σωματείου Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Διαγνωστικών Κέντρων κλπ. για την άμεση ανάκληση απόλυσης εργαζόμενης της εταιρείας φύλαξης βλαστοκυττάρων «ΟΜΝΙGEN», η οποία πήρε μέρος στη 48ωρη απεργία.

Οι συνδικαλιστές μίλησαν με το νομικό σύμβουλο της επιχείρησης, απαίτησαν η εργοδοσία να πάρει πίσω την απόλυση που έγινε εκδικητικά, αφού η εργαζόμενη δε συμμορφώθηκε στις υποδείξεις της εργοδοσίας να μη συμμετάσχει στην απεργία. Ξεκαθάρισαν ότι θα πραγματοποιήσουν νέα παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση τη Δευτέρα.

Αντίστοιχη προσπάθεια τρομοκρατίας σημειώθηκε και στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού», όπου το γραφείο προσωπικού επιστράτευσε τις νουθεσίες απέναντι σε επικουρική νοσηλεύτρια που απήργησε. Την οποία χτες το γραφείο προσωπικού ενημέρωσε ότι θεωρείται αδικαιολόγητα απούσα, γιατί το σωματείο του νοσοκομείου δεν είχε απόφαση για απεργία. Αποτύπωσε έτσι την ανησυχία που προκαλεί στην εργοδοσία η συνειδητή απόφαση όλο και περισσότερων εργαζομένων να απομονώσουν τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και να πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους. Η διοίκηση του νοσοκομείου ζήτησε από την εργαζόμενη να δηλώσει γραπτώς ότι συμμετείχε στην απεργία, προκειμένου το κείμενο να πρωτοκολληθεί και να περάσει απ' το νομικό συμβούλιο του νοσοκομείου. Η εργαζόμενη ξεκαθάρισε ότι η μόνη απάντηση που μπορούν να δώσουν οι εργαζόμενοι στην κλιμακούμενη επίθεση κυβέρνησης - κεφαλαίου είναι ο ενιαίος συντονισμένος αγώνας.

Απόλυση έγινε και στην «ALGIDA» του Ομίλου Φιλίππου, προκειμένου η εργοδοσία να διασφαλίσει τα κέρδη που συνεχίζει να συγκεντρώνει αυξημένα.

Ακόμα, στο Χαρτί, η εργοδοσία της εταιρείας «Αφοί Βλάχου» απέλυσε εργάτη με το πρόσχημα ότι γενικά «ζορίζεται» και ότι «έχουν προβλήματα». Να σημειωθεί ότι πριν από 15 μέρες ο εργαζόμενος υπέγραψε σύμβαση αορίστου χρόνου, μετά από δύο τρίμηνες συμβάσεις.

Προσέλαβαν απεργοσπάστες

Ακόμα, το κλαδικό συνδικάτο καταγγέλλει την ενέργεια της εργοδοσίας της εταιρείας «ΦΡΗΣΛΑΝΤ» (ΝΟΥΝΟΥ) «να προσλάβει "απεργοσπάστες" χειριστές κλαρκ την ημέρα της απεργίας προσπαθώντας να σπάσει την απεργία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ