Σάββατο 24 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Ξεκινούν οι διάλογοι με τους «εταίρους»

Στη Βουλή, χτες, ο υπουργός Εργασίας προσπάθησε να καθησυχάσει, λέγοντας ότι η κυβέρνηση χαράσσει ...γραμμή φτώχειας!

Να κρύψει τον βαθιά αντεργατικό χαρακτήρα του νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό μέσα από τις διαδικασίες ενός ακόμα γύρου «διαλόγου» επιδιώκει η κυβέρνηση, ξεκινώντας την επόμενη βδομάδα συναντήσεις με τους «κοινωνικούς εταίρους» (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ).

Στο ίδιο μήκος κύματος, απαντώντας χτες στη Βουλή σε σχετική Ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και προκειμένου να αιτιολογήσει τις αντιλαϊκές επιλογές της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό, ο υπουργός Απασχόλησης, Ανδρέας Λοβέρδος, κατέφυγε στην κινδυνολογία ακόμα μια φορά. Εκανε λόγο για «ένα σύστημα χρεοκοπημένο, μεταπολεμικό, που όλοι σχεδόν στην Ευρωπαϊκή Ενωση έχουν αλλάξει, αλλά εμείς αδρανούμε και όσο αδρανούμε το χειροτερεύουμε». Οπως είπε, «η ανισορροπία στο Ασφαλιστικό επηρεάζει αμέσως σε βαθμό πρώτο τη δημοσιονομική ισορροπία της χώρας και κατ' ακολουθία της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Οσον αφορά τις ρυθμίσεις που θα περιέχει, υποστήριξε ότι «δεν υπάρχουν οι μειώσεις "τέρατα" του 35%, του 50%» για να αυτοδιαψευσθεί στη συνέχεια, λέγοντας ότι «υπάρχει γραμμή φτώχειας για την πολιτική μας. Ας πούμε, προσδιορίσαμε, τη βασική σύνταξη στα περίπου 360 ευρώ. Αυτό δεν φτάνει και θα υπάρχουν συμπληρώσεις, όπως υπάρχουν με το ΕΚΑΣ, που θα δημιουργούν προστατευτικές ζώνες για τους ανθρώπους που δεν έχουν ένα ένσημο». Επίσης ο Α. Λοβέρδος παραδέχθηκε ότι ακολουθούνται οι κατευθύνσεις της ΕΕ, αναφέροντας πως «ό,τι έχει προτείνει η κυβέρνηση αυτή για το Ασφαλιστικό στις γενικές του γραμμές, το έχει προτείνει στις 8 Δεκεμβρίου του 2009, πριν καν γίνει η οποιαδήποτε υπηρεσιακή συνάντηση με οποιονδήποτε διεθνή οργανισμό ή με την Ευρωπαϊκή Ενωση. Οι συμπτώσεις που υπάρχουν σε θέματα πολιτικής με τις βασικές χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και με την ίδια την Ευρωπαϊκή Ενωση δεν προκύπτει μαγικώ τω τρόπω. Προκύπτει διότι τα πρότυπα επίλυσης του Ασφαλιστικού είναι 2% ή 2,5% σε όλον τον κόσμο»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ