Σάββατο 24 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - ΟΙΥΕ»
Απομονώστε τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό

Ξεκινά σήμερα το 35ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας

Τίποτα δεν έχουν να προσδοκούν οι εργαζόμενοι από το 35ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) που ξεκινάει σήμερα στο ξενοδοχείο «Τιτάνια», καθώς η συνδικαλιστική πλειοψηφία της (ΠΑΣΚΕ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ΔΑΚΕ) λειτουργεί ως αναπόσπαστο κομμάτι του μηχανισμού της εργοδοσίας, ως προέκταση και συμπλήρωμα της ΓΣΕΕ, ως φορέας νόθευσης της θέλησης των εργαζομένων, ως φορέας χειραγώγησης και αποπροσανατολισμού. Τα παραπάνω υπογραμμίζει στη διακήρυξή της η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία - ΟΙΥΕ» (στηρίζει το ΠΑΜΕ).

Μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο η πλειοψηφία της ΟΙΥΕ παίρνει όλα τα απαραίτητα μέτρα (όργια νοθείας, εργοδοτικά σωματεία κλπ.) για να διατηρηθούν οι αρνητικοί συσχετισμοί στην Ομοσπονδία σε βάρος των εργαζομένων. Οπως τονίζει η ΔΑΣ, «σε αυτό το συνέδριο οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ θα επαναβεβαιώσουν την κοινή τους στρατηγική και τον κοινό τους σκοπό να μη χάσουν η εργοδοσία και τα κέρδη της γιατί τώρα έχουμε κρίση».

«Δεν μπορούμε - συνεχίζει - να συμβιβαστούμε με τη δουλειά ως τα βαθιά γεράματα, τους μισθούς πείνας, την ανασφάλιστη εργασία, τη μαζική ανεργία. Επειδή δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με αυτά, ο πόλεμος με αυτές τις πλειοψηφίες θα είναι ανειρήνευτος».

Σε αυτήν την κατεύθυνση η ΔΑΣ καλεί σε συσπείρωση των εργαζομένων «με ΠΑΜΕ ακόμα πιο δυνατό, για να οργανώσουμε τον κλάδο, την τάξη, να πάμε σε ακόμα πιο απαιτητικούς αγώνες. Να αποτελέσει το ίδιο το ΠΑΜΕ ένα από τα πιο βασικά φύτρα του εργατικού λαϊκού μετώπου που μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς εμπόρους και βιοτέχνες, τη φτωχή και μεσαία αγροτιά, τη νεολαία θα αντιταχθεί στο ενιαίο μέτωπο των καπιταλιστών, των αστικών κομμάτων και της ΕΕ και θα διεκδικήσει για λογαριασμό της εργατικής τάξης και των συμμάχων της την εξουσία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ