Σάββατο 24 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΥΓΕΙΑ
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ «PUBLIC»
Απολύσεις στα Γιάννενα

Άμεση παρέμβαση του ταξικού σωματείου των Ιδιωτικών Υπαλλήλων που ζητά την ανάκλησή τους

Στιγμιότυπο από την πρόσφατη απεργιακή πορεία στα Γιάννενα
Στιγμιότυπο από την πρόσφατη απεργιακή πορεία στα Γιάννενα
Σε απολύσεις τριών εργαζομένων προχώρησε η εργοδοσία της αλυσίδας καταστημάτων PUBLIC στα Γιάννενα αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να πεταχθούν στο δρόμο και άλλοι εργαζόμενοι την επόμενη βδομάδα. Οι απολύσεις εντάσσονται στα πλαίσια των «περικοπών» της επιχείρησης. Εχει να κάνει δηλαδή με την προστασία και ενίσχυση των κερδών που δημιουργούν με τον καθημερινό ιδρώτα και μόχθο τους οι εργαζόμενοι. Είναι χαρακτηριστικό πως παραμονή Χριστουγέννων ο τζίρος των 7 καταστημάτων που διατηρεί η παραπάνω αλυσίδα ξεπέρασε τα 1.000.000 ευρώ, ενώ στο μήνα Δεκέμβρη δε δίνονταν ρεπό με εργαζόμενους να δουλεύουν 6 ημέρες. Ταυτόχρονα, την ίδια ώρα που απολύει ζητά μέσα από την ιστοσελίδα της προσωπικό αναζητώντας προφανώς πιο φθηνούς και χωρίς δικαιώματα εργαζόμενους.

Η παρέμβαση του ταξικού Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων ήταν άμεση πραγματοποιώντας εξόρμηση στο πολυκατάστημα, διαμηνύοντας στη διεύθυνση της εργοδοσίας να πάρει πίσω τις απολύσεις. Κάλεσαν τους εργαζόμενους να εκφράσουν την αλληλεγγυή στους απολυμένους συναδέλφους, να παλέψουν μαζί με το σωματείο διεκδικώντας την άμεση ανάκληση των απολύσεων, να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους στην εργασία, να μη δεχθούν να θυσιάσουν στο βωμό της επιχειρηματικής κερδοφορίας τη δουλειά, το σύνολο των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Σε σχετική ανακοίνωση, το ταξικό σωματείο σημειώνει: «Το δικαίωμα στην εργασία - και όχι μόνο - αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα για κάθε εργαζόμενο που καταστρατηγείται όλο και πιο έντονα σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, οδηγώντας στην εργασιακή ανασφάλεια και αβεβαιότητα, πετώντας στο δρόμο τους εργαζόμενους αυτούς που κοπιάζουν καθημερινά, που με τον ιδρώτα και το μόχθο τους παράγουν τα κέρδη σε κάθε επιχείρηση, σε κάθε εργοστάσιο, τα οποία καρπώνονται οι εργοδότες. Αυτά τα διαμετρικά αντίθετα συμφέροντα αποτυπώνονται και στις απολύσεις της αλυσίδας καταστημάτων PUBLIC». Το ταξικό σωματείο αναδεικνύει την ανάγκη οι εργαζόμενοι να απαντήσουν στην εργοδοτική ασυδοσία με την οργάνωση του αγώνα, υπερασπίζοντας το δικαίωμα στην εργασία, παλεύοντας για μισθούς και δικαιώματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σοβαρές καταγγελίες για τις συνθήκες δουλειάς και τις ελλείψεις μέτρων προστασίας (2020-12-01 00:00:00.0)
Ενας ακόμα εργαζόμενος ξεψύχησε την ώρα της δουλειάς (2018-12-21 00:00:00.0)
Εντατικοποίηση και απληρωσιά (2012-01-28 00:00:00.0)
Πρωτοβουλία συντονισμού της πάλης (2012-01-06 00:00:00.0)
Αντεργατικές μεθοδεύσεις σε «Public» και «Multirama» (2011-12-28 00:00:00.0)
Μπλόκο στις απολύσεις και χτες (2010-04-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ