Σάββατο 24 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΕΚΕΨΥΕ
Καμιά δέσμευση απ' το υπουργείο

Κινητοποίηση χτες από τους συμβασιούχους

Οι εργαζόμενοι και οι ασθενείς είναι θύματα της κρατικής αδιαφορίας, κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι του ΕΚΕΨΥΕ και απαίτησαν: «Οχι στο κλείσιμο υπηρεσιών»
Οι εργαζόμενοι και οι ασθενείς είναι θύματα της κρατικής αδιαφορίας, κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι του ΕΚΕΨΥΕ και απαίτησαν: «Οχι στο κλείσιμο υπηρεσιών»
Κάτω τα χέρια απ' τους εργαζόμενους και ασθενείς του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών (ΕΚΕΨΥΕ), τη συνέχιση της λειτουργίας των προγραμμάτων του, απαίτησαν χτες οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι του Κέντρου με παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας.

Οπως κατήγγειλαν, στο ΕΚΕΨΥΕ εδώ και χρόνια εργάζονται 65 εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή συμβάσεις έργου. Σε όλους τους συμβασιούχους του Κέντρου έχει παραταθεί η σύμβαση έως τις 30 Απρίλη, χωρίς όμως να έχει υπογραφεί σύμβαση για τους τελευταίους τέσσερις μήνες εργασίας, ενώ η διοίκηση του ΕΚΕΨΥΕ και το υπουργείο Υγείας έχουν διαμηνύσει ότι οι συμβασιούχοι μετά το τέλος του τετραμήνου θα απολυθούν. Οι εργαζόμενοι προειδοποίησαν ότι κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς δομές στήριξης 53 ψυχικά πάσχοντες που ζουν σε οικοτροφεία του ΕΚΕΨΥΕ. Ακόμα, ότι κινδυνεύει συνολικά το έργο του ΕΚΕΨΥΕ που διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας στη χώρα για παιδιά, εφήβους, ενήλικες και ηλικιωμένους με υπηρεσίες στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Βόλο, Λιβαδειά και Ζάκυνθο.

Σε συνάντηση που είχαν με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου και το διευθυντή του γραφείου της υφυπουργού Φώφης Γεννηματά, οι εργαζόμενοι δεν πήραν καμία δέσμευση για τη λύση του προβλήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ