Σάββατο 24 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΣΤΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ - ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ
Την απόλυσή τους προσυπογράφει η κυβέρνηση

Το ΚΚΕ ζητά τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου χωρίς όρους και προϋποθέσεις, τόνισε στη Βουλή ο Γ. Μαυρίκος

Αλλη μια κατηγορία εργαζομένων, οι συμβασιούχοι στις διευθύνσεις και τμήματα Αλλοδαπών και Μετανάστευσης των Περιφερειών της χώρας, βρίσκονται με το ένα πόδι στην ανεργία, αφού στις 30 Απρίλη λήγουν οι συμβάσεις τους. Οι παραπάνω συμβασιούχοι αποτελούν τους μισούς εργαζόμενους των παραπάνω διευθύνσεων και το θέμα έφερε χτες στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Μαυρίκος, ζητώντας τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Επικαλούμενη το Σύνταγμα, η υφυπουργός Εσωτερικών Θ. Τσάγκρη είπε ότι απαγορεύεται η μετατροπή συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου, ενώ ισχυρίστηκε ότι σύμφωνα με το νόμο για το ΑΣΕΠ απαγορεύεται η κατάρτιση μίσθωσης έργου για συμβάσεις που ικανοποιούν διοικητικές ανάγκες. Τη διασφάλιση του δικαιώματος στη δουλειά των παραπάνω εργαζομένων η υφυπουργός την ερμήνευσε ως πρόταση να γυρίσει η κυβέρνηση «στην πελατειακή συγκρότηση του κράτους των ανορθόδοξων σχέσεων». Για την κάλυψη των κενών που θα δημιουργηθούν είπε ότι έχει ήδη εγκριθεί η πρόσληψη 232 ατόμων που θα απασχοληθούν με οκτάμηνα.

Το πρόβλημα είναι μεγάλο και συγκεκριμένο είπε στην τοποθέτησή του ο Γ. Μαυρίκος, τονίζοντας ότι υπάρχουν 300 εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο αντικείμενο, κάνουν εξαρτημένη εργασία και δε μας ενδιαφέρει αν τους προσέλαβε η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ. Σημασία, είπε, έχει ότι είναι νέοι άνθρωποι που έχουν ανάγκη από δουλειά, είναι εξειδικευμένοι σε έναν κρίσιμο κοινωνικό τομέα και αντιμετωπίζουν τα προβλήματα που έχουν να κάνουν με τους οικονομικούς μετανάστες.

Αυτοί οι εργαζόμενοι, συνέχισε, δεν πρέπει να απολυθούν και κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση αξιοποιεί την οικονομική κρίση για μας πει ότι πρέπει να ανεχθεί ο λαός τις απολύσεις και την ανεργία. Είναι χαρακτηριστικό, είπε ο βουλευτής, ότι ο πρωθυπουργός μαζί με την ΕΕ, το ΔΝΤ και τη στήριξη του Α. Σαμαρά υποστηρίζουν ότι πρέπει να φύγουν 120.000 εργαζόμενοι σε διάφορα προγράμματα. Προωθείτε, κατέληξε, την εργασία μέχρι τα 70 χρόνια, καταδικάζετε τη νεολαία στην ανεργία, προτείνετε συντάξεις 360 ευρώ στο όνομα τού να πάει η χώρα στην ανάκαμψη. Είμαστε, είπε, ριζικά αντίθετοι με αυτήν την πολιτική, είμαστε με την Ελλάδα της εργατιάς, της αγροτιάς, του λαού με όλους αυτούς που τους λέτε να λουφάζουν, ενώ εμείς τους καλούμε σε αγώνα γιατί εξυπηρετούμε άλλους κόσμους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παρέλαση (2023-03-31 00:00:00.0)
Πρωτοβουλία για την ενίσχυση του αγώνα των χιλιάδων συμβασιούχων (2019-01-22 00:00:00.0)
Οι συμβασιούχοι, η Οδηγία της ΕΕ και η αλήθεια (2017-06-27 00:00:00.0)
«Μιλάνε» τα έργα των οπορτουνιστών (2009-05-06 00:00:00.0)
Στο στόχαστρο η μονιμότητα των δημόσιων υπαλλήλων (2007-02-22 00:00:00.0)
Για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα (2007-02-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ