Σάββατο 24 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΥΓΕΙΑ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΙΡΙΣ
Καταγγελίες για απόλυση νοσηλευτή που ζήτησε δεδουλευμένα

Μέχρι και έξι μηνιάτικα χρωστά η εργοδοσία

Με εκδικητικές απολύσεις απαντά η εταιρεία ΙΡΙΣ στο δίκαιο αίτημα των εργαζομένων σε αυτή, να λάβουν δεδουλευμένα πολλών μηνών. Την περασμένη Τρίτη απέλυσαν διά τηλεφώνου νοσηλευτή, που ζήτησε να μάθει πότε θα εξοφληθούν τα δεδουλευμένα του! Στους εργαζόμενους της ΙΡΙΣ, επιστημονικό, νοσηλευτικό προσωπικό και γενικών καθηκόντων, οφείλονται μισθοί έως και 6 μήνες. Από τον περασμένο Δεκέμβρη πάνω από δέκα εργαζόμενοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας. Ο επιχειρηματίας μέχρι σήμερα δεν έχει εξοφλήσει τους εργαζόμενους, παρά το ότι έχει πάρει από το υπουργείο τα χρήματα που αντιστοιχούν στους μισθούς τους!

Την καταγγελία αυτή κάνει το Σωματείο Εργαζομένων στις Κοινωνικές Υπηρεσίες Ιδιωτικών Φορέων. Οπως αναφέρει στην ανακοίνωση, η συγκεκριμένη εταιρεία, που υλοποιεί προγράμματα αποασυλοποίησης μέσω του «Ψυχαργώς», σε έλεγχο του υπουργείου Υγείας το καλοκαίρι του 2009, βρέθηκε να έχει οικονομική «τρύπα» 600.000 ευρώ. Το υπουργείο Υγείας ανακάλεσε τον Αύγουστο του 2009 την άδεια λειτουργίας της εταιρείας. Μετά τις εκλογές η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας εξέδωσε νέα άδεια λειτουργίας στην εταιρεία του Γ. Κούτα, και ξεκίνησε εκ νέου έλεγχο στα οικονομικά της!

Το Σωματείο διεκδικεί άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους στην εταιρεία ΙΡΙΣ, αποκλειστικά δημόσια ψυχική υγεία και απομάκρυνση των υπεργολάβων που κερδοσκοπούν επί πολλά χρόνια στον τομέα της ψυχικής υγείας σε βάρος εργαζομένων και ασθενών, πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα για τους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ