Τετάρτη 5 Μάη 2010 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ

«...και δρομολογούνται οι διαδικασίες».

Με αυτό το σεμνό τρόπο «πανηγύριζε» την περασμένη Τετάρτη η εφημερίδα «Ημερησία» (ιδιοκτησίας του Μπόμπολα) την επέκταση της διαδικασίας για τη διοχέτευση πακτωλού χρήματος από το «πακέτο» των 28 δισ. προς τους τραπεζίτες.

*

Αυτά πριν την ανακοίνωση των κανιβαλικών για το λαό μέτρων.

Τα οποία μέτρα η ίδια εφημερίδα, στο κύριο άρθρο της, προχτές Δευτέρα, τα υποδέχτηκε ως εξής:

«Ας ελπίσουμε τουλάχιστον - με δεδομένη ότι τη λιτότητα και την ύφεση φυγείν αδύνατον - ότι η κυβέρνηση θα επιδείξει την αναγκαία βούληση αλλά και επάρκεια να φέρει εις πέρας το πρόγραμμα που ανακοίνωσε. Είναι "παρηγοριά" για όλους τους Ελληνες μια επανεκκίνηση της πατρίδας. Με κανόνες για όλους»...

*

«Παρηγοριά», λοιπόν, για το λαό - σύμφωνα με τους μεγαλοεργολάβους - ότι θα ζει «από χέρι» με δύο μισθούς και δύο συντάξεις λιγότερες και με άλλους δύο μισθούς και άλλες δύο συντάξεις λεηλατημένους, από τους νέους φόρους!

Καθότι, βλέπετε, η «επανεκκίνηση της πατρίδας», με... «κανόνες», έχει τίμημα. Ειδικά, μάλιστα, όταν ο πρώτος «κανόνας» λέει πως για τον εξευμενισμό των δανειστών μας, την ώρα που εξοντώνονται μισθωτοί και συνταξιούχοι, οι πρώτοι που με τα νέα δάνεια εξασφαλίζονται είναι πάλι οι τραπεζίτες, στους οποίους αναλογεί και νέο πακέτο «ενίσχυσης» ύψους 10 δισ., επιπλέον του προηγούμενου των 28 δισ.!

Κάποιος, λοιπόν, πρέπει να το πληρώσει το τίμημα αυτών των «κανόνων». Οχι, βέβαια, οι μεγαλοεργολάβοι...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ