Τρίτη 19 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΣΥΠΑ - ΟΣΠΑ
Κοινή στάση εργασίας την Πέμπτη

Δίωρη στάση εργασίας (1 μ.μ. - 3 μ.μ.) και συγκέντρωση στο δυτικό αεροδρόμιο Ελληνικού έχουν προγραμματίσει για μεθαύριο Πέμπτη οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και την «Ολυμπιακή Αεροπορία».

Την κινητοποίηση κήρυξαν η Ομοσπονδία Συλλόγων ΥΠΑ (ΟΣΥΠΑ) και η Ομοσπονδία Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΠΑ), ζητώντας εγγυήσεις από την κυβέρνηση για το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, το οποίο θα κλείσει στις 31 Μάρτη 2001, ημέρα που έχει προγραμματιστεί η έναρξη λειτουργίας του αεροδρομίου Σπάτων, καθώς, επίσης και για τους εργαζόμενους της ΟΑ ενόψει ιδιωτικοποίησης. Στη μεθαυριανή συγκέντρωση θα πάρουν μέρος και οι εργαζόμενοι - μέλη του Πανελλήνιου Σωματείου Τεχνικών Αεροσκαφών Πολεμικής Αεροπορίας «Δαίδαλος».

Η ΟΣΥΠΑ ζητά να μην κλείσει το αεροδρόμιο Ελληνικού και να χρησιμοποιείται ως αεροδρόμιο εναλλαγής, με τον κεντρικό διάδρομο σε λειτουργία, ώστε να εξυπηρετούνται ανάγκες του κοινωνικού συνόλου (ΕΚΑΒ, Αστυνομία, Λιμενικό, πυροσβεστικά αεροσκάφη, κλπ., τα αεροπλάνα της αερολέσχης Αθηνών κλπ.).

Με ανακοίνωσή της η Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση ΥΠΑ (ΕΣΚ) υπογραμμίζει ότι η ηγεσία της ΟΣΥΠΑ, προβάλλοντας το παραπάνω αίτημα, επιχειρεί να «θολώσει» τα νερά και να καλλιεργήσει αυταπάτες στους εργαζόμενους, γιατί, ακόμα και αν εξακολουθήσει να λειτουργεί το Ελληνικό, δεν πρόκειται να λυθεί το πρόβλημα των 1.000 υπαλλήλων. Κι αυτό γιατί οι δραστηριότητες που θα έχει δεν απαιτούν περισσότερους από 7 - 10 εργαζόμενους. Οπως υπογραμμίζουν οι εκπρόσωποι της παράταξης, η μοναδική λύση στο πρόβλημα είναι ο αγώνας για «ΥΠΑ ενιαία και δημόσια, αποκλειστικά αρμόδια για την ίδρυση, οργάνωση, λειτουργία και εκμετάλλευση όλων των πολιτικών αεροδρομίων της χώρας, συμπεριλαμβανομένου και του αεροδρομίου Σπάτων». Πραγματικός υπαίτιος για όσα συμβαίνουν και όσα πρόκειται να συμβούν, αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΣΚ, είναι η πολιτική του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, που υπαγορεύεται από την Ευρωπαϊκή Ενωση και εκτελείται με περισσή δουλοπρέπεια από την κυβέρνηση. Ειδική αναφορά γίνεται στις επικείμενες δυσμενείς εξελίξεις στα ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά και κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων και η ανακοίνωση καταλήγει: «Σ' αυτή την κατεύθυνση οφείλει να ανοίξει αγωνιστικό μέτωπο η ΟΣΥΠΑ, σε στενή συνεργασία με άλλους απειλούμενους κλάδους. Διαφορετικά οι ήδη μεγάλες ευθύνες που της καταλογίσουν οι εργαζόμενοι, θα πάρουν εγκληματικές διαστάσεις».

  • Επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας, από το ερχόμενο Σάββατο μέχρι και τις 31 Δεκέμβρη, αποφάσισαν σε γενική τους συνέλευση οι πιλότοι της «Ολυμπιακής Αεροπλοΐας», διεκδικώντας την καταβολή δεδουλευμένων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ