Τρίτη 19 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2004
«Σταθμός» αντιλαϊκών επιλογών το 2001

Σε ΟΑΚΑ, Αγ. Ανδρέα, Παλλήνη και Πύργο Βασιλίσσης τα Χωριά Τύπου 

«Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης» ήθελε το ΥΠΕΧΩΔΕ την περιοχή Πύργου Βασιλίσσης. Τώρα πάει για τσιμεντοποίηση...
«Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης» ήθελε το ΥΠΕΧΩΔΕ την περιοχή Πύργου Βασιλίσσης. Τώρα πάει για τσιμεντοποίηση...
Μια σειρά αντιλαϊκών μέτρων με συνοπτικές διαδικασίες και με πρόσχημα τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, μπαίνουν σε εφαρμογή από τις αρχές του χρόνου. Αυτό αποφασίστηκε ουσιαστικά χτες από τη διυπουργική επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων, που συνεδρίασε για πάνω από τρεις ώρες κάνοντας τον απολογισμό για το 2000 και τον προγραμματισμό του 2001.

Από τις δηλώσεις του υφυπουργού Τύπου, Τηλ. Χυτήρη, προκύπτει ότι οι ρυθμοί προετοιμασίας θα επισπευστούν και το 2001 θα αποτελέσει έναν «σπουδαίο σταθμό για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων». Ούτε λίγο-ούτε πολύ το να συσκέπτονται στην Αθήνα διάφοροι σύμβουλοι και πράκτορες ξένων μυστικών υπηρεσιών με θέμα την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων ή το να αποφασίζει η κυβέρνηση να τσιμεντοποιήσει μεγάλες εκτάσεις, στο όνομα της φιλοξενίας των δημοσιογράφων, ή το να κατασκευαστούν δεκάδες ξενοδοχεία σε όλο το Λεκανοπέδιο, συνιστούν το «σπουδαίο σταθμό» για την κυβέρνηση.

Οπως είπε ο Τηλ. Χυτήρης, η κυβέρνηση αποφάσισε να δημιουργηθούν τέσσερα Χωριά Τύπου:

- Στο ΟΑΚΑ σε μια έκταση ιδιοκτησίας ΣΕΛΕΤΕ, ΕΤΕΒΑ, ΟΕΚ και Δήμου Αμαρουσίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η τεράστια έκταση στο Μαρούσι προέκυψε κατόπιν ισχυρών πιέσεων από ξένες πολυεθνικές εταιρίες, που ήδη έχουν εκπονήσει για λογαριασμό του δήμου σχέδιο ανέγερσης συγκροτήματος πολυτελών κατοικιών στην περιοχή, το οποίο εγκρίθηκε τελικά από τα αρμόδια υπουργεία.

- Στην περιοχή των κατασκηνώσεων του Αγίου Ανδρέα.

- Στην Παλλήνη σε οικόπεδο του ΟΤΕ.

- Στον Πύργο Βασιλίσσης, έκταση για την οποία οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής διεκδικούν να γίνει χώρος πρασίνου και αναψυχής.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Τηλ. Χυτήρη, τις επόμενες μέρες θα αποφασιστεί ποιος θα είναι ο φορέας κατασκευής του έργου - με επικρατέστερο το ΥΠΕΧΩΔΕ - καθώς και ο τρόπος χρηματοδότησής του. Η χρηματοδότηση για την κατασκευή των έργων μπορεί να γίνει από τα ίδια τα υπουργεία που είναι ιδιοκτήτες των εκτάσεων ή από το δημόσιο.

Οπως είπε ο υφυπουργός Τύπου, στις αρχές του 2001 θα υπογραφεί το μνημόνιο συνεργασίας «Αθήνας 2004»-υπουργείου Εθνικής Αμυνας. Μέχρι τις 14 Φλεβάρη 2001 θα υποβάλλονται προτάσεις για την κατασκευή νέων ξενοδοχείων στην Αττική. Στο πρώτο τρίμηνο του 2001 θα προκηρυχτεί διαγωνισμός για το τραμ. Από τις 15 Γενάρη 2001 θα αρχίσει το πρόγραμμα Ολυμπιακής Εκπαίδευσης στα σχολεία και θα προσληφθούν 1.000 καθηγητές Φυσικής Αγωγής.

Επιχειρηματική ευκαιρία

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους Ελληνες επιχειρηματίες ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι «η δική τους ευκαιρία», έστειλε χτες ο εντεταλμένος σύμβουλος της εταιρίας «Αθήνα 2004» Μ. Σίμιτσεκ. Κάνοντας έτσι σαφές ποιοι θα κερδίσουν και ποιοι δε θα κερδίσουν από αυτή την υπόθεση...

Μιλώντας σε ημερίδα που διοργάνωσε το Εμπορικό-Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθήνας (ΕΒΕΑ) με θέμα «Ολυμπιακά προϊόντα και προστασία του Ολυμπιακού Σήματος», ο Μ. Σίμιτσεκ κάλεσε τον επιχειρηματικό κόσμο να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες που ανοίγονται, ώστε να αποκομίσει τεράστια κέρδη. Είπε μάλιστα ότι «οι επιχειρηματικές ευκαιρίες δεν περιορίζονται στις 19 μέρες των Ολυμπιακών Αγώνων αλλά ούτε στα τέσσερα χρόνια που απομένουν ως την έναρξή τους», αλλά σε ορίζοντα τουλάχιστον δεκαετίας.

Ο γενικός διευθυντής Μάρκετινγκ της «Αθήνα 2004», Γ. Μπόλος, ανέφερε ότι «η επιχειρηματική εκμετάλλευση του Ολυμπιακού Σήματος υπολογίζεται να δημιουργήσει τζίρο 100 δισ. δρχ. και να αποφέρει στην Οργανωτική Επιτροπή 20 δισ. δρχ.». Γνωστοποίησε ακόμα ότι η «Αθήνα 2004» έχει υπογράψει συμβάσεις διάρκειας 14 μηνών με επτά εταιρίες για την παραγωγή και διάθεση των προϊόντων που θα κυκλοφορήσουν σταδιακά έως τις 15 του Φλεβάρη. Τέλος, προανήγγειλε την έκδοση χαρτονομίσματος 1.000 δραχμών με Ολυμπιακά Σήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ