Τρίτη 19 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σε Βουλγαρία και ΠΓΔΜ ο ΟΤΕ

Συνεχίζοντας την πολιτική του μικρού ιμπεριαλιστή στα Βαλκάνια, η διοίκηση του ΟΤΕ αποφάσισε να δαπανήσει περισσότερα από 52 δισ. δραχμές για να εξασφαλίσει άδεια κινητής τηλεφωνίας στη Βουλγαρία, ενώ υψηλή επένδυση θέλει να πραγματοποιήσει και στην ΠΓΔΜ.

Συγκεκριμένα, ο ΟΤΕ αναδείχτηκε πλειοδότης στη δημοπρασία για τη δεύτερη άδεια GSM στη Βουλγαρία. Το τίμημα για τη 15ετούς διαρκείας άδεια έφθασε τα 135 εκατομμύρια δολάρια. Τα χρήματα αυτά, συν τα ποσά που θα δαπανηθούν για την εγκατάσταση και λειτουργία του εμπορικού δικτύου, τη διαφήμιση κλπ, θα δαπανηθούν για μια αγορά πληθυσμού περίπου 8,5 εκατομμυρίων, όπου ήδη λειτουργεί ένα δίκτυο κινητής τηλεφωνίας GSM.

Εξάλλου, η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ αναμένεται να αποφασίσει ακόμα και σήμερα, σε ποιον θα πουλήσει το 51% των μετοχών του οργανισμού τηλεπικοινωνιών (MAK-TEL). Εχουν υποβληθεί δύο προσφορές: Του ΟΤΕ (375,5 εκατ. ευρώ, συν άλλα 233,3 εκατ. ευρώ για επενδύσεις) και της κοινοπραξίας της ουγγρικής ΜΑΤΑV (θυγατρική της Deutche Telecom), του Αμερικανού επιχειρηματία Σόρος και της Cosmotelco του Δ. Κοντομηνά που προσέφερε 362,5 εκατ. ευρώ συν άλλα 255,7 εκατ. ευρώ για επενδύσεις. Εκτός του οικονομικού σκέλους η απόφαση της σκοπιανής κυβέρνησης θα ληφθεί - όπως λέγεται - με βάση και άλλες παραμέτρους, όπως η εθνική ασφάλεια κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ