Τρίτη 19 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΔΙΟ ΑΡΕΩΣ
«Δε θα μας στερήσουν το πράσινο»

Με κεντρικό σύνθημα «δε θα επιτρέψουμε να μας στερήσουν το πράσινο» οι κάτοικοι της περιοχής του Πεδίου του Αρεως διατράνωσαν την αντίθεσή τους στην επικείμενη τσιμεντοποίηση ενός από τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου στην πρωτεύουσα, στη διάρκεια συγκέντρωσης που διοργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα για την προστασία του Πεδίου του Αρεως την περασμένη Κυριακή.

Συγκεκριμένα, τα τελευταία χρόνια συνεχώς επεκτείνονται παράνομα σε βάρος του άλσους οι αθλητικές εγκαταστάσεις του «Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου» (ΠΓΣ) του οποίου πρόεδρος είναι ο Μ. Κυριακού. Την ίδια στιγμή, το Πεδίο του Αρεως έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο παζάρι, εφόσον αρκετά συχνά πραγματοποιούνται εντός του πάρκου εκθέσεις, υποβαθμίζοντας τη χρήση του. Οι επεκτάσεις έχουν κριθεί παράνομες όμως ο δήμαρχος της Αθήνας Δ. Αβραμόπουλος, στη διάρκεια συνάντησής του με τους κατοίκους, είπε ότι δε διαθέτει τα κατάλληλα μηχανήματα για να προχωρήσει στις κατεδαφίσεις των αυθαιρέτων. Βέβαια, όταν ήθελε να κατεδαφίσει το εργοστάσιο του ΦΙΞ στην Πατησίων το έπραξε «εν ριπή οφθαλμού»...

Οι κάτοικοι, απαιτούν την κατεδάφιση των αυθαιρέτων κτισμάτων του ΠΓΣ και την αναδάσωση του καταπατημένου χώρου. Την απαγόρευση των κάθε λογής παζαριών μέσα στο χώρο του Πεδίου του Αρεως. Την απαγόρευση της κυκλοφορίας και της στάθμευσης οχημάτων μέσα στο Αλσος. Τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την προστασία του όπως φωτισμός, φύλαξη, συντήρηση και αναδάσωση, που έχουν εγκαταλειφθεί.

Ο Αγγ. Οικονόμου, μέλος της Επιτροπής Αγώνα, μιλώντας στους συγκεντρωμένους τόνισε την άμεση ανάγκη να κατεδαφιστούν τα αυθαίρετα, να σταματήσουν τα παζάρια και να αναβαθμιστεί το Πεδίο του Αρεως. Η Β. Καραγιάννη, επίσης μέλος της Επιτροπής Αγώνα αναφέρθηκε στις ενέργειες της Επιτροπής για τη σωτηρία του Πεδίου του Αρεως, αλλά και στους Αφγανούς πολιτικούς πρόσφυγες, επισημαίνοντας ότι το πρόβλημα του πάρκου δεν είναι οι πρόσφυγες. Ο Χ. Παπαμάργαρης νομαρχιακός σύμβουλος της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας τόνισε την ανάγκη να πιεστεί ο υπερνομάρχης Θ. Κατριβάνος να διεκδικήσει τους πόρους για τη σωτηρία του Πεδίου του Αρεως.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ