Τρίτη 19 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΙΜΕΣ ΑΜΝΟΕΡΙΦΙΩΝ
Πάνω από 3.000 κι ας «χτυπούν στο μάτι»!

Παρά τις συστάσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης στους κρεοπώλες, οι τιμές στα αμνοερίφια  κυμαίνονταν χτες από 2.800 έως και 3.300 δραχμές το κιλό και ίσως - έως  το Σάββατο -  φτάσουν και τις 4.000

Εξαιρετικά δυσοίωνες είναι οι μέχρι τώρα ενδείξεις για τη διαμόρφωση των τιμών των κρεάτων και ειδικότερα των αμνοεριφίων για τις επόμενες μέρες. Αν και, χτες, οι τιμές κυμάνθηκαν στα ίδια πάνω-κάτω επίπεδα με αυτά της περασμένης βδομάδας - από αύριο οι τιμές στα αμνοερίφια αναμένεται να «τσιμπήσουν» κι άλλο και ίσως σπάσουν και το φράγμα των 4.000 δραχμών το κιλό. Την ίδια στιγμή, οι επικεφαλής του υπουργείου Ανάπτυξης φέρονται δυσαρεστημένοι με τη διαμόρφωση των τιμών, αλλά ακόμα πιο δυσαρεστημένοι είναι γιατί «απέτυχαν» οι εισαγωγές αμνοεριφίων από τις γειτονικές χώρες, οι οποίες, θεωρητικά, θα έριχναν σε κάποιο βαθμό τις τιμές. Παρά όμως τις εκτιμήσεις για την εισαγωγή εκατοντάδων τόνων αμνοεριφίων, έως αυτή τη στιγμή, οι μόνες εισαγωγές - και μάλιστα λιγοστές - είναι σε υπέρβαρα αρνιά Βουλγαρίας, τα οποία δύσκολα καταναλώνονται. Οι ελπίδες της κυβέρνησης για τη συγκράτηση των τιμών στρέφονται, τώρα, στα σούπερ μάρκετ, και ο ευσεβής πόθος είναι να κυμανθούν από τις 2.800 έως τις 3.000 δραχμές το κιλό!

Χτες η ανώτερη τιμή που παρατηρήθηκε στη Βαρβάκειο Αγορά ήταν στις 3.300 δραχμές το κιλό για ντόπια αρνιά γάλακτος, ενώ γενικώς οι τιμές κυμαίνονται από 2.400 έως 3.000 δραχμές. Ομως, σύμφωνα με στοιχεία της κεντρικής αγοράς Αθήνας, οι τιμές χονδρικής πώλησης, από την περασμένη Παρασκευή, έχουν «τσιμπήσει» σημαντικά, καθώς:

  • Τα αρνιά πωλούνταν (πάντα για τιμές χονδρικής) από 2.100 έως 2.250 δραχμές το κιλό, ενώ χτες πωλούνταν από 2.200 έως 2.500.
  • Τα κατσίκια, από 2.100 έως 2.300 που πωλούνταν, έφτασαν στο σημείο να πωλούνται από 2.400 έως τις 2.800 δραχμές το κιλό.

Αυτές οι τιμές χονδρικής είναι ενδεικτικές για το πού θα εκτοξευθούν οι τιμές λιανικής όταν η ζήτηση των κρεάτων κορυφωθεί στα τέλη της βδομάδας.

Η γαλοπούλα έφτασε να πωλείται χτες στη Βαρβάκειο και στις 2.700 δραχμές το κιλό, ενώ τα γουρουνόπουλα παρέμειναν στις ίδιες τιμές με αυτές της περασμένης βδομάδας και κυμαίνονται από τις 1.700 έως και τις 2.200 δραχμές το κιλό.

Το ωράριο

Σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη τα κρεοπωλεία θα είναι ανοιχτά από τις 7 το πρωί έως τις 2.30 το μεσημέρι και από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 8 το βράδυ. Επίσης, από σήμερα και έως την Παρασκευή τα εμπορικά καταστήματα της Αθήνας θα είναι ανοιχτά από τις 9 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, ενώ τα σούπερ μάρκετ, από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ