Τρίτη 19 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ
«Θα ερευνήσουμε το ζήτημα σε βάθος»...

«Θα ερευνήσουμε το ζήτημα σε βάθος... Εχει διαταχθεί ΕΔΕ». Αυτές είναι οι μόνιμες απαντήσεις της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της ΕΛΑΣ στις περιπτώσεις κακοποίησης πολιτών από αστυνομικούς. Την ίδια απάντηση έδωσαν και στην περίπτωση του ξυλοδαρμού δυο Πακιστανών μεταναστών που πιάστηκαν την περασμένη Παρασκευή και κατηγορούνταν για κλοπή.

Συγκεκριμένα στις τέσσερις τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής σήμανε συναγερμός σε κατάστημα ψιλικών που ανήκει στον Μοχάμεντ Ναμπίλ και βρίσκεται στην οδό Κρήτης και Λιοσίων 24 στην Αθήνα, κοντά στην πλατεία Βάθης. Στο σημείο έσπευσε πρώτα ένα περιπολικό της Αμεσης Δράσης και ακολούθησε δεύτερο. Οι τέσσερις αστυνομικοί που αποτελούσαν τα πληρώματα συνέλαβαν τους Πακιστανούς Κχα Μπάρλο 17 και Χασάν Αμπντούλ 20 χρόνων, αντίστοιχα, οι οποίοι θεωρήθηκαν ύποπτοι για την απόπειρα κλοπής.

Την ώρα που μεταφέρονταν στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας, συνεργείο τηλεοπτικού σταθμού κατέγραφε τη στιγμή της προσαγωγής, η οποία πραγματοποιούνταν με... κλοτσοσκούφι πάνω στο σώμα τους ενός από τους συλληφθέντες. Στη συνέχεια μέσα στο τμήμα ένας άλλος αστυνομικός «φιλοδώρησε» με μπάτσους τον άλλο κρατούμενο. Οι δυο Πακιστανοί υποστήριξαν ότι δεν είχαν καμιά σχέση με την απόπειρα κλοπής. Επίσης ότι το έβαλαν στα πόδια γιατί βρίσκονται λαθραία στη χώρα μας. Οι αστυνομικοί ισχυρίστηκαν ότι οι δυο αλλοδαποί τους απείλησαν και τους έφτυσαν.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία και κατηγορούνται για απόπειρα κλοπής και παράνομη είσοδο στη χώρα. Σε βάρος των αστυνομικών ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής Φ. Βλάχος διέταξε τη διενέργεια ΕΔΕ και το πόρισμά της θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν και ποινικές ευθύνες σε βάρος των τεσσάρων αστυνομικών για την ταπεινωτική μεταχείριση που επιφυλάξανε στους δυο μετανάστες. Οι... σερίφηδες της ΕΛΑΣ μετατέθηκαν στα Κύθηρα, τον Πόρο, την Αίγινα και τις Σπέτσες μέχρι να διερευνηθεί η υπόθεση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ