Τρίτη 19 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΡΑΦΗΝΑ
Σε δίκη για την υπεράσπιση του λιμανιού

Δικάζονται σήμερα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών τέσσερις πολίτες της Ραφήνας, που συνελήφθησαν στις 27-7-2000, κατά τη διάρκεια ειρηνικής διαμαρτυρίας των κατοίκων της πόλης για τις επιπτώσεις από την ανεξέλεγκτη λειτουργία του λιμανιού. Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι και ο δημοτικός σύμβουλος της Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας ΣπύροςΜικρόπουλος, ο οποίος μάλιστα συνελήφθη παράνομα την επομένη της κινητοποίησης (!), στο χώρο της δουλιάς του.

«Η δίκη αυτή, όπως και η προηγούμενη που αναβλήθηκε, είναι μια δίκη σκοπιμότητας, στην οποία προχωρεί η κυβέρνηση, προκειμένου να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των κατοίκων», καταγγέλλει η ΔημοτικήΑγωνιστικήΣυνεργασίαΡαφήνας σε ανακοίνωσή της. Και συνεχίζει: «Η αγωνιστική διάθεση η οποία εκδηλώθηκε από τους Ραφηνιώτες τόσο το καλοκαίρι, σε σχέση με τα προβλήματα που δημιουργεί το λιμάνι, όσο και πρόσφατα με την αυθαίρετη τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην πλατεία της Ραφήνας, αντιμετωπίζεται από την κυβέρνηση με το "κράτος του νόμου και του αστυνόμου"».

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αρνήθηκε προσχηματικά την έκτακτη σύγκληση του Σώματος, που ζήτησε η ΔΑΣ ενόψει της δίκης, με θέμα την αγωνιστική συμπαράσταση των κατοίκων στους τέσσερις διωκόμενους συμπολίτες τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ