Τετάρτη 31 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Παραμύθια» για πανεπιστημιακούς

Επανειλημμένα ο υπουργός Παιδείας κι οι διάφοροι παρατρεχάμενοί του προσπαθούν να πείσουν κατ' αρχήν τους πανεπιστημιακούς, ότι δήθεν η Διακήρυξη της Μπολώνια, που θεσμοθετεί την υποβάθμιση των πανεπιστημιακών σπουδών και την απαξίωση των πτυχίων, δεν είναι δεσμευτική για τη χώρα μας. Ομως, «ξεχνάνε» να προσθέσουν ότι οι διατάξεις της διακήρυξης θα πρέπει να έχουν εφαρμοστεί μέχρι το 2010.

Το ίδιο προσπαθούσαν να πουν και για την ευρωπαϊκή Οδηγία 89/48, ότι δήθεν στην Ελλάδα δε θα αναγνωρίζονται τα πτυχία των διαφόρων ΙΕΚ που συνεργάζονται με ξένα πανεπιστήμια και βεβαίωναν ότι δε θα αναγνωριστεί από την πίσω πόρτα η λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων. «Ξέχασαν» όμως και πάλι να διευκρινίσουν ότι με την αναθεώρηση του άρθρου 28 του Συντάγματος, το ευρωπαϊκό δίκαιο θα είναι πάνω κι απ' το ελληνικό Σύνταγμα. Αρα, αφού αναγνωρίζονται στην Ευρώπη τέτοια πτυχία, αναγκαστικά πρέπει να αναγνωρίζονται και εδώ.

Και, βέβαια, δεν «ξεχνούν» για λόγους γεροντικής ανίας, αλλά «πουλάνε παραμύθι». Δε νομίζουν, όμως, ότι το έχουν παρακάνει...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ