Τετάρτη 31 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
Συντονίζονται οι αντιΝΑΤΟικές δυνάμεις στο Αγρίνιο

Πλατιά σύσκεψη μαζικών φορέων, της περιοχής του Αγρινίου, που είχαν αναπτύξει αντιπολεμική δράση κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία, πραγματοποιήθηκε προχτές Δευτέρα, μετά από πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου της πόλης. Παράλληλα αποφάσισαν τη διοργάνωση Ημερίδας στις 28 Φλεβάρη, η οποία θα γίνει στο «Παπαστράτειο Μέγαρο» που θα κλείσει με συλλαλητήριο στην πόλη.

Στη συγκεκριμένη σύσκεψη, τα μέλη των φορέων που συμμετείχαν διαπίστωσαν, όπως κατέγραψαν και στην ανακοίνωση που δημοσιοποίησαν, τα τραγικά αποτελέσματα του βρώμικου πολέμου στη Γιουγκοσλαβία. Επισήμαναν, παράλληλα την ανάγκη και υποχρέωσή τους να ενημερώσουν το λαό του Αγρινίου για τις τρομακτικές συνέπειες του πολέμου στα Βαλκάνια από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Στο κείμενο της ανακοίνωσής τους μεταξύ άλλων ζητούν την άμεση επανόρθωση του οικοσυστήματος, με έξοδα των κυβερνήσεων που πήραν μέρος στο βρώμικο πόλεμο. Καθώς επίσης και την άμεση αποχώρηση όλων των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων από τη Γιουγκοσλαβία και τα Βαλκάνια και την απομάκρυνση όλων των πυρηνικών όπλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ