Τετάρτη 31 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
Δριμύ το «κατηγορώ» των μαζικών φορέων

Avaton

Δεκάδες ανακοινώσεις καταδίκης του ιμπεριαλιστικού εγκλήματος σε βάρος των λαών των Βαλκανίων καταφτάνουν καθημερινά από συνδικαλιστικές οργανώσεις, μαζικούς φορείς κλπ.

Το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας «αναρωτιέται» στην ανακοίνωσή του «ποιοι θα δικαστούν για το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας;», σημειώνοντας καυστικά πως το γεγονός ότι οι βόμβες περιείχαν πυρηνικά υλικά ήταν γνωστό, αυτό που δεν ήταν γνωστό στην ευρωπαϊκή κοινή γνώμη ήταν οι μολυσματικές επιπτώσεις τους κι εκτός των συνόρων του «εχθρού», δεν ήταν γνωστό παρά μόνο στις κυβερνήσεις, ότι η χρήση τους είχε ξεκινήσει από τη δεκαετία του '80, ότι το ραδιενεργό αυτό υλικό προέρχεται από κατάλοιπα της πυρηνικής βιομηχανίας και αποτελεί ένα τεράστιο οικονομικό όφελος γι' αυτήν, που θεωρείται ανώτερο από την υπονόμευση της υγείας και τη ζωής εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη.

Το Επιμελητήριο καταλήγοντας καταγγέλλει το έγκλημα αυτό και δηλώνει ότι στηρίζει και συμμετέχει στις εκδηλώσεις καταδίκης από το φιλειρηνικό κίνημα.

Η Ομοσπονδία Βιοτεχνών Υποδηματοποιών Ελλάδας εκφράζει τη βαθιά της ανησυχία για τις αποκαλύψεις που αφορούν στη χρήση βλημάτων απεμπλουτισμένου ουρανίου κατά τους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς εναντίον της Γιουγκοσλαβίας. «Το αποτρόπαιο έγκλημα της αμερικανοΝΑΤΟικής συμμαχίας θα βαραίνει για πάντα όλους όσοι με διάφορες τρόπους συνυπογράφουν ή ανέχονται τις ωμές επεμβάσεις του ιμπεριαλισμού», τονίζει.


Η ΟΒΥΕ υπογραμμίζει τις εγκληματικές ευθύνες της ΕΕ και καταλήγει σημειώνοντας: «Οι λαοί μπορούν να λύσουν τα προβλήματά τους, οι πόλεμοι μόνο δεινά έχουν φέρει στους λαούς και κέρδη στους εμπόρους του πολέμου. Είναι καιρός οι λαοί να δώσουν τα χέρια, να πουν ΟΧΙ στον πόλεμο και ΝΑΙ στην ειρήνη. Είναι καιρός να αφαιρέσουμε από τα εγκληματικά χέρια των πολεμοκάπηλων όλα τα όπλα, να τους αφαιρέσουμε τη δυνατότητα να δολοφονούν τους λαούς».

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λυκόβρυσης καταγγέλλει έντονα τις εγκληματικές ευθύνες του ΝΑΤΟ και των κυβερνήσεων των χωρών που συμφώνησαν με τους βομβαρδισμούς, μεταξύ των οποίων και η ελληνική και καταδικάζει απερίφραστα όλους όσοι συντέλεσαν στο έγκλημα. Απαιτεί δε, από την ελληνική κυβέρνηση την άμεση επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτών, να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια, να επιστρέψουν οι Ελληνες φοιτητές σε ελληνικά πανεπιστήμια, να διαθέσει κονδύλια και να απαιτήσει από την ΕΕ να προσδιοριστεί το μέγεθος των καταστροφών και να παρθούν μέτρα αποκατάστασης του περιβάλλοντος.

Το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών απευθύνει κάλεσμα σε κάθε πατριώτη και έντιμο άνθρωπο να μη μείνει μόνο στα αισθήματα οργής και αγανάκτησης, αλλά να καταδικάσει την ελληνική κυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή Ενωση, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, που έδειξαν το πιο στυγνό και απάνθρωπο πρόσωπο του ιμπεριαλισμού. Καλεί ακόμα σε αλληλεγγύη στο λαό της Γιουγκοσλαβίας και μαζική αντίσταση και πάλη με αιτήματα να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια, να επιστρέψουν οι Ελληνες φοιτητές, να φύγουν οι βάσεις και τα πυρηνικά από την Ελλάδα.

Το Παράρτημα Χολαργού της ΠΕΑΕΑ καταγγέλλει το έγκλημα σε βάρος των λαών της Βαλκανικής από τις δυνάμεις της ιμπεριαλιστικής νέας τάξης και καλεί όλους τους αντιστασιακούς και κάθε Ελληνα να αντιδράσει έμπρακτα, να εναντιωθεί σε αυτό το μεγάλο έγκλημα.

Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Αγρινίου σε ανακοίνωσή του καταδικάζει την ελληνική κυβέρνηση, όλους όσοι συνυπέγραψαν την απόφαση για τους βομβαρδισμούς σε βάρος της Γιουγκοσλαβίας και παρέδωσαν τα πάντα στους ΝΑΤΟικούς ιμπεριαλιστές, αλλά και εκείνους που δεν ύψωσαν τότε φωνή αντίστασης πιστεύοντας πως το έγκλημα δεν τους αγγίζει και δεν τους αφορά.

Η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Οικονομολόγων» σε ανακοίνωσή της εκφράζει την έντονη ανησυχία και αγανάκτησή της για το «Σύνδρομο των Βαλκανίων», που ακολούθησε του εγκληματικού πολέμου των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ κατά των λαών της Γιουγκοσλαβίας.

«Πρόκειται για ένα προμελετημένο έγκλημα διαρκείας, γιατί οι ιθύνοντες του ΝΑΤΟ γνώριζαν. Η εγκληματική αυτή ενέργεια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και των κυβερνήσεων των ευρωπαϊκών χωρών που συμμετείχαν σ' αυτό το βρώμικο πόλεμο, στον οποίο υπερήφανα πήρε μέρος και η κυβέρνηση της χώρας μας ως "μικρός ιμπεριαλιστής", αποδεικνύει τη βαρβαρότητα του σύγχρονου παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού, τη βαρβαρότητα της νέας ιμπεριαλιστικής τάξης πραγμάτων», τονίζει η «Πανεπιστημονική», η οποία καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τους ΝΑΤΟικούς φονιάδες και αξιώνει μεταξύ άλλων την επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτών, την αποχώρηση της χώρας από το ΝΑΤΟ, την καταστροφή των πυρηνικών και άλλων όπλων μαζικής καταστροφής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ