Κυριακή 11 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
1η ΣΕΛΙΔΑ
ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΑΡΘΡΟΥ 28
Συνταγματική Η ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ από ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

Κλιμακώνεται τις επόμενες μέρες η δικομματική επιχείρηση της αντιδραστικής αναθεώρησης του Συντάγματος στη Βουλή. Μετά τα άρθρα 14 και 15 περί «διαπλοκής» και το 24 για το περιβάλλον, όπου κυβέρνηση και ΝΔ έδωσαν σαφέστατες αποδείξεις των φιλομονοπωλιακών επιδιώξεων, αλλά και της υποκρισίας τους, έρχεται τη βδομάδα αυτή για συζήτηση στην Ολομέλεια του Σώματος το άρθρο 28, το οποίο αναφέρεται στα σοβαρότατα και κρίσιμα ζητήματα της λαϊκής κυριαρχίας και εθνικής ανεξαρτησίας.

Οι εκφρασμένες, ήδη, και σε πλήρη ομοφωνία θέσεις και προτάσεις της κυβέρνησης και της ΝΔ επιδιώκουν τη συνταγματική κατοχύρωση της ακόμη μεγαλύτερης εκχώρησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας στα ξένα ιμπεριαλιστικά κέντρα και τους διεθνείς οργανισμούς. Ουσιαστικά, με την προτεινόμενη αναθεώρηση κατοχυρώνεται συνταγματικά - και, μάλιστα, ως «θεμέλιο» του νέου Συντάγματος - η υπεροχή του κοινοτικού δικαίου και των αποφάσεων των Βρυξελλών έναντι του Συντάγματος της χώρας και ανοίγει ο δρόμος για την εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας και την επιβολή κάθε λογής ρυθμίσεων και νόμων, που μέχρι σήμερα «σκόνταφταν» στις αντίστοιχες συνταγματικές διατάξεις.

Κατηγορηματικά αντίθετο στις αντιδραστικές και αντιλαϊκές αυτές προτάσεις είναι το ΚΚΕ, ενώ η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αντιστασιακών Οργανώσεων καλεί τα μέλη και τους φίλους της Εθνικής Αντίστασης, αλλά και κάθε Ελληνα πατριώτη, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αποτροπής της αναθεώρησης του άρθρου 28, την Τετάρτη 14 του Φλεβάρη, στην πλατεία Κάνιγγος, στις 6 το απόγευμα.


ΣΕΛ.  5

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ