Κυριακή 11 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΣ»
Οι ΗΠΑ διέταξαν, η κυβέρνηση επισπεύδει

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι διαδικασίες για την κατάρτιση του «τρομονόμου», ο οποίος αναμένεται να κατατεθεί τις πρώτες μέρες του Μάρτη στη Βουλή. Από την πλευρά τους οι ΗΠΑ, μέσω δημοσιευμάτων σε εφημερίδες, όπως οι «Λος Αντζελες Τάιμς», προβλέπουν αιματοχυσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες και εκτός από την τρομο-νομοθεσία απαιτούν, πλέον, συλλήψεις. Εβαλαν, μάλιστα, έναν πρώην διπλωμάτη να ταράξει λίγο περισσότερο τα νερά, γιατί αυτός μπορούσε να πει χωρίς αναστολές αυτό που ζητάνε μέσω της επίσημης διπλωματίας τους. Δεν παρέλειψε, δε, να κατηγορήσει τα ελληνικά ΜΜΕ για τον τρόπο που καλύπτουν το θέμα αυτό. Ο ίδιος είχε το θράσος να μας πει κατάμουτρα ότι τις πληροφορίες και τις εκτιμήσεις του τις έχει πάρει από τη CIA και το FBI.

Από την άλλη, η κυβέρνηση βαφτίζει τον πρώην διπλωμάτη των ΗΠΑ «αποτυχημένο» και «εμπαθή», προσπαθώντας να κρύψει από τον ελληνικό λαό την πραγματικότητα. Και αυτή είναι ότι μετά τόσα χρόνια πολιτικής οσφυοκάμπτη των ελληνικών κυβερνήσεων απέναντι στις ΗΠΑ, τώρα μας ζητούν και τα... εσώρουχα.

Το θέμα «τρομονόμος» θα κυριαρχήσει στο επόμενο διάστημα, καθώς όλα μαρτυρούν πως το νομοθετικό κατασκεύασμα που ετοιμάζει η κυβέρνηση έρχεται να ανατρέψει βασικές δημοκρατικές κατακτήσεις, να ανοίξει το δρόμο για εν λευκώ καταδίκη όποιου αντιστέκεται. Η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις δημοκρατικές ελευθερίες και την αλληλεγγύη» έχει ήδη κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου. Αναπτύσοντας τη δράση της, παίρνει πρωτοβουλίες και προγραμματίζει για τις πρώτες μέρες του Μάρτη μια πρώτη εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: «Ο κίνδυνος ενός νέου τρομονόμου». Στόχος να υπάρξει, μέσα απο τη συζήτηση που θα αναπτυχθεί, η συνένωση των ανησυχιών και των αντιδράσεων που προκαλει η επικείμενη κατάθεση του «τρομονόμου» στη Βουλή. Αλλωστε, ανάμεσα στους άμεσους σκοπούς της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης» είναι να επιτευχθεί ο συντονισμός των προσπαθειών για τη ματαίωση της προώθησης και της ψήφισης ενός νέου «τρομονόμου».

Ο «Ρ», προσπαθώντας να συμβάλει στην ανάπτυξη του προβληματισμού γύρω από τους στόχους του νέου «τρομονόμου», συνεχίζει τη δημοσίευση άρθρων σ' αυτή την κατεύθυνση.


Γ. Α.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να μην ενσωματωθεί η Κοινοτική Οδηγία για τα προσωπικά δεδομένα (2006-06-17 00:00:00.0)
Να σταματήσει αμέσως κάθε δικαστική διαδικασία! (2002-05-30 00:00:00.0)
Εκδήλωση για τον τρομονόμο (2001-06-19 00:00:00.0)
«... Του λαού η πάλη θα τον σπάσει» (2001-05-25 00:00:00.0)
Nα κορυφώσουμε τις προσπάθειές μας (2001-05-23 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις για τον «τρομονόμο» (2001-05-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ