Κυριακή 11 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΙΣΣΑΣ
Κυβερνητικός εντολοδόχος η ΟΤΟΕ

Δήλωση του Δ. Κίσσα μέλους της Διοίκησης της ΟΤΟΕ

«Ο θεσμός της κοινωνικής ασφάλισης (ΚΑ) έχει τεράστια σημασία και αξία, αφού οι διαστάσεις του έχουν αποκλειστικά κοινωνικό χαρακτήρα. Το επίπεδο της ΚΑ χαρακτηρίζει και την κοινωνία που ζούμε. Ενα καλό επίπεδο σημαίνει ανθρωπισμός, κοινωνική δικαιοσύνη, ανάπτυξη, κοινωνική προστασία, αποκούμπι για τα αδύνατα κοινωνικά στρώματα» σημειώνει ο συνδικαλιστής.

Σήμερα ο ιερός θεσμός της κοινωνικής ασφάλισης κινδυνεύει άμεσα, όχι απλά με υποβάθμιση, αλλά με κατεδάφιση. Προσωπικά, εδώ και 20 χρόνια, είμαι συνδικαλιστής στον τραπεζικό χώρο, χωρίς ποτέ να έχω ενταχθεί σε κάποιο κομματικό φορέα ή συνδικαλιστική παράταξη. Ομως προέρχομαι από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και σ' όλα τα συνέδρια της ΟΤΟΕ (πλην του 2000 και του 1993), είχα ψηφίσει την παράταξη της ΠΑΣΚΕ.

Η σημερινή ηγεσία της ΟΤΟΕ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - και Αγωνιστική Συνεργασία) για το ασφαλιστικό του κλάδου, αποφάσισε πρόσφατα να διεκδικήσει τις προτάσεις και το σχέδιο του κ. Τήνιου, του γνωστού ασφαλιστικού συμβούλου του πρωθυπουργού! Η ηγεσία της ΟΤΟΕ, είναι εντολοδόχος της κυβέρνησης και των κρατικών Διοικητών και ως εκ τούτου είναι εντελώς αναξιόπιστος φορέας για την απόκρουση των κυβερνητικών σχεδίων.

Μπροστά σ' αυτές τις εξελίξεις προβληματιζόμουνα έντονα για τις δυνατότητες συστράτευσής μου, με κάποιο αξιόπιστο συνδικαλιστικό φορέα που με ειλικρίνεια και εντιμότητα θα προσπαθούσε ν' αντισταθεί στην επερχόμενη λαίλαπα. Ετσι με επιφύλαξη, πρέπει να ομολογήσω, αποδέχτηκα την πρόσκληση του ΠΑΜΕ για να παραβρεθώ στη σύσκεψή του στις 6 Φλεβάρη. Σε αυτή διαπίστωσα ότι πολλοί συνδικαλιστές είχαν τις ίδιες απόψεις, θέσεις και αγωνίες. Οι όποιοι δισταγμοί μου και προκαταλήψεις ξεπεράστηκαν.

Στη συζήτηση -υπογραμμίζει ο Δ. Κίσσας- διαπίστωσα ένα ευρύτατο ενωτικό πνεύμα, που δεν υποτάσσεται σε καμία άλλη σκοπιμότητα παρά μόνο στον ιερό σκοπό, για την απόκρουση των σχεδίων της κυβέρνησης. Η μαχητική διάθεση και η προσπάθεια για αποφασιστικούς αγώνες, στη βάση ενός συγκεκριμένου προγραμματισμού, που αποφασίστηκε, δίνει θετική προοπτική στο συνδικαλιστικό και ευρύτερο λαϊκό κίνημα.

Ετσι έθεσα και εγώ τις όποιες δυνάμεις, ικανότητες και εμπειρίες έχω, στη διάθεση του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, πεισμένος ότι ο αγώνας του δεν είναι απλά δίκαιος αλλά και ιερός. Η συμμετοχή μας στη σύσκεψη του ΠΑΜΕ, εξόργισε τις ηγεσίες των ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ και "Αυτόνομης Παρέμβασης". Μάλιστα η ΔΑΚΕ ανήσυχη, έτρεξε πρώτη να καταγγείλει την παράταξη της ΑΣΚΕ. Κατανοώ την ανησυχία τους, σκέφτονται τους 8 αντιπροσώπους για το συνέδριο της ΓΣΕΕ».

Καταλήγοντας ο συνδικαλιστής καλεί τους εργαζόμενους στον κοινό αγώνα για τις γενιές που μας κληροδότησαν την κοινωνική ασφάλιση, αλλά και των γενιών που εκπροσωπούμε και ακόμα αυτών που θ' ακολουθήσουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ