Κυριακή 11 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Να δηλώσουμε όλοι «παρών» στον αγώνα

Ο συνδικαλιστής μιλά στο «Ρ» για την ανάγκη πλατιάς συστράτευσης για το ασφαλιστικό

Με τη διπλή ιδιότητα του μέλους του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ και της ΠΑΣΚ Δημοσίων Υπαλλήλων μίλησε στο «Ρ» ο Κώστας Χριστόπουλος, εξηγώντας τη συμμετοχή του στην Επιτροπή Αγώνα και τη στράτευσή του στην υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης. «Ολοι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα βρίσκονται αντιμέτωποι με μια τελική έφοδο στην κοινωνική ασφάλιση. Γι' αυτό απαιτείται απ' όλους, παλιούς και καινούριους υπαλλήλους και εργάτες, απ' όλους τους νέους και τις νέες, από όλους τους ανέργους, να δηλώσουν "παρών" στο μεγάλο προσκλητήριο της αντίστασης και του αγώνα, για να μην περάσουν οι αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις. Κανενός εργαζόμενου, κανενός ανέργου δεν πρέπει να καμφθεί το αγωνιστικό φρόνημα».

Το κλίμα ανησυχίας και η σύγχυση που επικρατεί στους εργαζόμενους από τις επιχειρούμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό έχει οδηγήσει πολλούς δημοσίους υπαλλήλους σε πρόωρη συνταξιοδότηση - σημειώνει ο συνδικαλιστής - ο οποίος προειδοποιεί ότι «δεν είναι αυτή η λύση, αφού χαμένοι θα βγουν οι ίδιοι οι δημόσιοι υπάλληλοι και τα ταμεία τους.

Στην αντιασφαλιστική θύελλα που ετοιμάζεται η λύση είναι άλλη. Είναι η αγωνιστική απάντηση που πρέπει να δώσουμε όλοι μαζί. Είναι χρέος τιμής και υποχρέωση όλων μας να σεβαστούμε τις προηγούμενες γενεές που πάλεψαν και κατάκτησαν το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης. Είναι χρέος τιμής και υποχρέωση όλων μας ν' αγωνιστούμε για να παραδώσουμε ένα δημόσιο κοινωνικά δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα στις επερχόμενες γενεές. Από το προσκλητήριο του αγώνα δεν πρέπει να λείψει κανένας.

Ολοι μαζί πρέπει να διεκδικήσουμε την κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων και την κατοχύρωση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης που να εγγυάται αξιοπρεπείς συντάξεις, κάλυψη όλων των ανασφάλιστων, την ασφάλιση του χρόνου ανεργίας και ασθένειας, την κατοχύρωση των βαρέων και ανθυγιεινών επιδομάτων, την αυτοδιοίκηση και αυτοδιαχείριση των επικουρικών ταμείων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ