Σάββατο 28 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Χιλιάδες λαού έδωσαν το «παρών»

Υψώθηκε δυνατή φωνή αντίστασης και αγώνα, ενάντια στην αντεργατική και αντιασφαλιστική πολιτική της κυβέρνησης

Από τη δυναμική κινητοποίηση στα Γιάννενα
Από τη δυναμική κινητοποίηση στα Γιάννενα
Το κάλεσμα για αγώνα δεν έμεινε αναπάντητο ούτε στη Δυτική Ελλάδα, όπου όχι μόνο οι εργαζόμενοι, αλλά και όλος ο λαός συμμετείχαν μαζικά στις πολλές απεργιακές συγκεντρώσεις, στις πορείες και σε κάθε άλλη αγωνιστική δραστηριότητα που έγινε πράξη, με σκοπό να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στην κυβερνητική επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση και την απαίτηση για ένα άλλο, καλύτερο σύστημα υπέρ των εργαζομένων.

Γιάννενα

Πλημμύρισαν οι δρόμοι των Ιωαννίνων στην εξαιρετικά μαζική συγκέντρωση και πορεία που ακολούθησε, στην οποία υπολογίζεται ότι συμμετείχαν 7.000 περίπου εργαζόμενοι, ενώ σε 95% έφτασε το ποσοστό συμμετοχής στην απεργία, σε όλο το νομό. Σε πολλούς χώρους, το ποσοστό συμμετοχής στην απεργία ήταν 100%, όπως στους οικοδόμους, στη βιοτεχνία ενδυμάτων ΤΟΠ, στο εργοστάσιο Πέτσιος, στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα και στους δασκάλους.

Μετά από μια μαχητική και πολυπληθή πορεία, που ξεκίνησε από το παλιό Εργατικό Κέντρο, οι διαδηλωτές έκαψαν ένα φέρετρο, που συμβόλιζε την κοινωνική ασφάλιση, μπροστά από τη Νομαρχία και στη συνέχεια θυροκόλλησαν το ψήφισμά τους. Η Συντονιστική Επιτροπή Συνδικαλιστών και Σωματείων καλεί την Πρωτομαγιά σε προσυγκέντρωση στο Ρολόι στις 9.30 π.μ. και στη συνέχεια στην κεντρική συγκέντρωση που θα γίνει στο ΕΚ Γιόσεφ Ελιγιά στις 10 π.μ.

Αγρίνιο

Κοσμοσυρροή εργαζομένων από όλους τους κλάδους δουλιάς και μαχητική διαδήλωση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με απαίτηση να κλιμακωθεί ο αγώνας, ήταν το κλίμα που επικρατούσε στην κινητοποίηση που διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο της πόλης. Νωρίτερα είχε προηγηθεί κατάληψη του ΙΚΑ, με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου. Το ΕΚΑ καλεί στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση, μπροστά από τα γραφεία του στις 9.30 π.μ.. Συγκέντρωση και πορεία έγινε και στην Αμφιλοχία, όπου οι διαδηλωτές έκλεισαν τον εθνικό δρόμο για μια ώρα.

Αρτα

Δυναμική συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης έκαναν οι εργαζόμενοι, διαδηλώνοντας την αντίδρασή τους στα αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης. Κεντρικό σύνθημα των διαδηλωτών ήταν «κοινωνική ασφάλιση για εμάς και τα παιδιά μας, του κράτους υποχρέωση και εμάς δικαίωμά μας».

Πρέβεζα

Μαζική ήταν η προσυγκέντρωση στο Φόρο στην οποία είχε καλέσει η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών και με πορεία κατευθύνθηκαν στην κεντρική συγκέντρωση που έγινε στη Θεοφάνειο. Νωρίτερα τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής είχαν καταλάβει συμβολικά την εφορία.

Ηγουμενίτσα

Μαζική ήταν η συγκέντρωση που έγινε στο Εργατικό Κέντρο, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με κεντρικό σύνθημα «Με αγώνες έχει γίνει η ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση».

Κέρκυρα

Μαχητική πορεία, που διακρίθηκε για τον παλμό της, έγινε στους κεντρικούς δρόμους του νησιού, στα πλαίσια της μεγαλύτερης απεργίας και συγκέντρωσης των τελευταίων δεκαετιών, ενάντια στις σαρωτικές αλλαγές που εξήγγειλε η κυβέρνηση για την κοινωνική ασφάλιση. Πάνω από 5.000 Κερκυραίοι συγκεντρώθηκαν στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, ενώ σημαντική ήταν η συμμετοχή στην απεργία από μεγάλα καταστήματα και σούπερ μάρκετ, παρά τα κρούσματα τρομοκρατίας που εκδηλώθηκαν με απειλές για απολύσεις. Οι διαδηλωτές ανανέωσαν το ραντεβού τους την Πρωτομαγιά μπροστά από το Εργατικό Κέντρο στις 10 π.μ.

Κεφαλονιά

Σε δίωρη κατάληψη της Νομαρχίας προχώρησαν οι διαδηλωτές του νησιού, αντιδρώντας στα μέτρα της κυβέρνησης για την κοινωνική ασφάλιση, ενώ έκαψαν και μια σημαία της Ευρωπαϊκής Ενωσης. «Κλιμάκωση και αγώνας πανεργατικός, θα 'ναι η απάντηση από εδώ και μπρος» ήταν το σύνθημα που κυριαρχούσε στους διαδηλωτές. Το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς καλεί στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση, που θα γίνει στο ΕΚ στις 10 π.μ.

Ζάκυνθος

Μαζική και μαχητική ήταν η πορεία που διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο του νησιού με τη συμμετοχή εκατοντάδων ανθρώπων, που απαιτούσαν να κλιμακωθεί τώρα ο αγώνας. Το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου καλεί στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση που θα γίνει στο ΕΚ στις 10 π.μ.

Λευκάδα

Με μια μεγαλειώδη συγκέντρωση στον Αγιο Μηνά, που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο μαζί με μαζικούς φορείς, την οποία ακολούθησε μαχητική πορεία, διατρανώθηκε η απαίτηση να συνεχιστεί ο αγώνας μέχρι τη νίκη. Επίσης το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας μαζί με μαζικούς φορείς καλεί στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση που θα γίνει στον Αγιο Μηνά στις 9.30 π.μ., ενώ στις 9 μ.μ. θα ακολουθήσει συναυλία στην κεντρική πλατεία με τον Σπύρο Σαμοΐλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ