Σάββατο 28 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Στηρίζει ευθέως τα κυβερνητικά μέτρα

Από κοντά Μάνος και Αβραμόπουλος

Στην πρώτη γραμμή για να περισωθεί η ουσία των αντιασφαλιστικών μέτρων μπαίνει η ηγεσία της ΝΔ, η οποία συνεχίζει να «βάζει πλάτη» για την επιβολή τους, τόσο με τη συμμετοχή της στο διάλογο - απάτη όσο και προπαγανδίζοντας την αναγκαιότητα νεοφιλελεύθερων «λύσεων». Παράλληλα δε διστάζει να δημαγωγεί ασύστολα εμφανιζόμενη τάχα στο πλευρό των εργαζομένων, αλλά συνεχίζει να αισθάνεται αλλεργία απέναντι στις κινητοποιήσεις τους!

Ο Κ. Καραμανλής μέμφθηκε χτες την κυβέρνηση για... «ερασιτεχνισμό» και «αναποτελεσματικότητα» και ανέβασε τους «αντιπολιτευτικούς» τόνους επιχειρώντας να καρπωθεί τη λαϊκή δυσαρέσκεια, χωρίς ωστόσο να διαφοροποιείται επί της ουσίας των κυβερνητικών μέτρων, παρά μόνο στους χειρισμούς. Μιλώντας στη χτεσινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής ο πρόεδρος της ΝΔ επέμεινε στην ανάγκη για ένα σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης «αποτελεσματικό, βιώσιμο και κοινωνικά δίκαιο», το οποίο θα προσδιορίζεται μέσα σε ασφυκτικά νεοφιλελεύθερα πλαίσια, όπως: «η πλήρης εφαρμογή της μεταρρύθμισης της περιόδου '90-'92»(!), η αξιοποίηση της περιουσίας και των κεφαλαίων των ασφαλιστικών ταμείων, η λειτουργική αναδιάρθρωση των ασφαλιστικών φορέων και ο εξορθολογισμός της διαχείρισής τους, ενώ γενικότερα ζήτησε την επιτάχυνση των «διαρθρωτικών αλλαγών» (απελευθέρωση των αγορών, επίσπευση των αποκρατικοποιήσεων, γενναία φορολογική μεταρρύθμιση) που θεωρεί απαραίτητες προϋποθέσεις για να αυξηθούν οι ρυθμοί ανάπτυξης, εννοείται υπό την απόλυτη κυριαρχία και προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου).

Κατά τ' άλλα ο Κ. Καραμανλής επιχείρησε να συσκοτίσει την ουσία της πολιτικής του με αντικυβερνητικές κορόνες, του τύπου δεν έχουν σχέδιο, δεν έχουν πρόγραμμα και συγκροτημένη πολιτική σε κανένα τομέα! Εκτίμησε ότι η κυβέρνηση αναγκάστηκε σε άτακτη υποχώρηση λόγω της καθολικής αντίδρασης των ασφαλισμένων, της σθεναρής στάσης των συνδικάτων και της... «υπεύθυνης θέσης» της ΝΔ. Κορυφώνοντας τη δημαγωγική επιχείρηση ισχυρίστηκε ότι «οι εργαζόμενοι πρέπει να ξέρουν ότι στα δίκαια αιτήματά τους, είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες», αλλά ως δίκαια αιτήματα ανέφερε μόνο τη μείωση των συντάξεων των οικονομικά ασθενέστερων κατά 45% και την αφαίρεση της σύνταξης από τις μητέρες.

Κοντά στους εργαζόμενους δηλώνει και ο Δ. Αβραμόπουλος, αλλά την ίδια στιγμή δε διστάζει να αποδοκιμάζει τις κινητοποιήσεις τους, γιατί ταλαιπωρούν την κοινωνία! Μετά τη συνάντηση που είχε χτες με το προεδρείο της ΓΣΕΕ δεν μπόρεσε να αποκρύψει την απέχθειά του για τους λαϊκούς αγώνες, λέγοντας ότι «είναι αλήθεια πως η χώρα μας και η ελληνική κοινωνία ταλανίζονται αυτές τις ημέρες από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων»!

Ευκαιρία για να προωθηθεί η πρότασή του για παράδοση του Ασφαλιστικού στους ιδιώτες, βλέπει ο Στ. Μάνος μετά την κυβερνητική αναδίπλωση. Σε χτεσινή του δήλωση χαρακτηρίζει «εγκληματική πράξη» κάθε αναβολή στην αντιμετώπιση του Ασφαλιστικού και επαναφέρει την «καθαρή» νεοφιλελεύθερη πρότασή του για τη σταδιακή μετάβαση σε ένα «αμιγώς κεφαλαιοποιητικό σύστημα», το οποίο χαρακτηρίζει ως τη μόνη «κοινωνικά δίκαιη και βιώσιμη λύση»! Παράλληλα δηλώνει έτοιμος να παρουσιάσει το κεφαλαιοποιητικό ασφαλιστικό σύστημα σε κυβέρνηση και εργαζόμενους, το οποίο είναι το μόνο που μπορεί «να εξασφαλίσει τις συντάξεις των ασφαλισμένων»! Επίσης καλεί την κυβέρνηση, προκειμένου να πείσει για την αναγκαιότητα ενός τέτοιου συστήματος, να εξηγήσει «με ωμή ειλικρίνεια γιατί εγκατέλειψε τη μεταρρύθμιση που έγκαιρα πρότεινε η επιτροπή Σπράου, γιατί δεν κατήργησε τους δήθεν "αντιασφαλιστικούς νόμους" της περιόδου '90-'93, όπως είχε υποσχεθεί, γιατί δεσμεύτηκε στο Πρόγραμμα Σταθερότητας να πραγματοποιήσει μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος μέσα στο 2001»...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η Ασφάλιση μετατρέπεται σε στοίχημα, μπαίνει στις χρηματιστηριακές λοταρίες (2021-07-13 00:00:00.0)
Φουλ προετοιμασία για τον νέο γύρο της αντιασφαλιστικής επίθεσης (2021-01-09 00:00:00.0)
Στο επίκεντρο οι αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις (2003-05-13 00:00:00.0)
ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ (2002-06-05 00:00:00.0)
Πρόθυμη υποταγή στην ΟΝΕ (2001-09-27 00:00:00.0)
Επί ποδός «διαλόγου» η κυβέρνηση (2001-06-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ