Σάββατο 28 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Να γείρει η πλάστιγγα υπέρ του λαού

Η Αλ. Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, δήλωσε χτες μετά την επίσκεψή της στην «Αθηναϊκή Ζυθοποιία» για την 1η Μάη και τους αγώνες που πρέπει να ξεδιπλωθούν στη συνέχεια:

«Κάθε μέρα πρέπει να υπάρχει κινητοποίηση, σε όλους τους χώρους πανελλαδικά, με διάφορες μορφές, ώστε ο αγώνας μέσα στο Μάη, όχι μόνο να γίνει πιο μαζικός, αλλά να γείρει η πλάστιγγα του συσχετισμού δυνάμεων στο συγκεκριμένο θέμα υπέρ του λαού και κατά της κυβέρνησης, της εργοδοσίας και εκείνων που επιθυμούν ασφαλιστικό σύστημα ιδιωτικοποιημένο και εμπορευματοποιημένο».

Σχετικά με τους αγώνες των εργαζομένων για το ασφαλιστικό:

«Οι εργατοϋπάλληλοι της χώρας μας, αλλά και τα άλλα λαϊκά στρώματα πρέπει να έχουν τώρα τα μάτια τους ανοιχτά, γιατί η κυβέρνηση με περίτεχνο τρόπο προσπαθεί, πάση θυσία, να τους τραβήξει στο τραπέζι του διαλόγου και ταυτόχρονα να κερδίσει χρόνο, ώστε να σταματήσουν οι αγώνες ή να πάρουν φθίνουσα πορεία.

Θεωρούμε ότι οι εργαζόμενοι πρέπει κάθε μέρα, ως τις 17 Μάη, που είναι η πανελλαδική απεργία, να ανεβάζουν με κάθε τρόπο το θερμόμετρο της οργάνωσης και του αγώνα. Τώρα πια ήρθε η ώρα να μπει στο προσκήνιο, όχι τι δε θέλουν να πάθουν οι εργαζόμενοι, αλλά τι θέλουν να κατακτήσουν.

Αναμφισβήτητα η κυβέρνηση στριμώχτηκε και γι' αυτό ελίχθηκε, αλλά πάντα ποντάρει και στην εργοδοτική τρομοκρατία. Ποντάρει επίσης στο ότι πιστεύει πως θα βρει δυνάμεις μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα, που μπορούν να ρίξουν λίγο νερό στο κρασί του μύλου του αγώνα.

Πιστεύουμε όμως, ότι αυτό που έγινε χτες, μπορεί και πρέπει να συνεχιστεί και αύριο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ