Παρασκευή 1 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γέμισε από κόσμο η πλατεία Ηρώων στο Πέραμα όπου μίλησε χτες το βράδυ η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, μετά από πολύωρη περιοδεία της στην πόλη. Από νωρίς συγκεντρώθηκαν στην πλατεία, για να ακούσουν την Αλ. Παπαρήγα, εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, άνεργοι, μαθητές, νοικοκυρές, βιοτέχνες.

Ανθρωποι που στην πόλη τους η ανεργία, εξαιτίας της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής, θερίζει. Ανθρωποι που δε σκύβουν το κεφάλι, αλλά αντιστέκονται, παλεύουν, διεκδικούν και έχουν συμπαραστάτη στο πλευρό τους και στους αγώνες τους, όπως δήλωσαν και χτες, το ΚΚΕ. Γι' αυτό το λόγο και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Κόμματος, γι' αυτό και ήταν θερμή η υποδοχή που επιφύλαξαν στη Γενική Γραμματέα και την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ κατά την είσοδό τους στο χώρο της συγκέντρωσης. Το χειροκρότημα ασταμάτητο, οι ανθοδέσμες δίνονταν η μία μετά την άλλη στην Αλ. Παπαρήγα.

Ολοι προσπαθούσαν να σφίξουν το χέρι της ΓΓ και των υπολοίπων στελεχών του ΚΚΕ. Την εκδήλωση άνοιξε η γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Βάσης του ΚΚΕ Περάματος, Μ. Ζύμαρη, η οποία και τόνισε: «Σήμερα που το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο κάνει την πιο βάρβαρη επίθεση ενάντια στο βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Σήμερα που διαλύονται εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, που η παιδεία, η υγεία και η κοινωνική πρόνοια γίνονται εμπόρευμα και θα πουλιούνται πολύ ακριβά στο λαό. Σήμερα που οι ισχυροί του κόσμου επιβάλλουν με τα όπλα τους τη νέα τάξη τους. Που τα ναρκωτικά προωθούνται. Σήμερα που καλλιεργούνται αντιλήψεις στη νεολαία τέτοιες που να την κάνουν ανίσχυρη να παλέψει όνειρα και ιδανικά τα οποία θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους, το ΚΚΕ είναι εδώ παρόν. Στους αγώνες του λαϊκού κινήματος για καλύτερη ζωή, για εμάς και τα παιδιά μας. Καταθέτει τη δική του πρόταση, να βγει ο λαός στο προσκήνιο. Ολοι μαζί, εργατική τάξη, μικρομεσαίοι, αγρότες, γυναίκες, νεολαίοι να σηκώσουν το ανάστημά τους, να δημιουργήσουν εκείνο το μεγάλο παλλαϊκό ποτάμι που θα μπει φραγμός στα αντιλαϊκά σχέδια του μεγάλου κεφαλαίου, της ΕΕ και της κυβέρνησης και θα ανοίξει τους δρόμους για καλύτερη ζωή, για σήμερα και για αύριο». Κλείνοντας την τοποθέτησή της η Μ. Ζύμαρη κάλεσε την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ να ανέβει στο βήμα της συγκέντρωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ