Παρασκευή 28 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΔΙΩΞΗ κατά του «Ρ»
Νέα μήνυση Γιαννόπουλου κατά του «Ριζοσπάστη»!

Νέα μήνυση κατά του «Ριζοσπάστη» κατέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης (και διώξεων...) Ε. Γιαννόπουλος για «συκοφαντική δυσφήμισή του»! Αυτό έγινε γνωστό στην εφημερίδα μας με νέο «εξαιρετικώς επείγον ΣΗΜΑ» του Πταισματοδικείου Αθηνών, με το οποίο καλούνται ο διευθυντής της εφημερίδας Δημήτρης Κουτσούμπας και ο εκδότης της Στέφανος Λουκάς να προσέλθουν, την ερχόμενη Δευτέρα 31.1. και ώρα 10 το πρωί, για να «απολογηθούν» σε (νέα) μήνυση του Ε. Γιαννόπουλου για «συκοφαντική δυσφήμιση διά του Τύπου, από κοινού και κατ' εξακολούθηση»! Υπενθυμίζουμε ότι η πρώτη μήνυση Γιαννόπουλου κατά του «Ρ» είχε κατατεθεί στις 18.12.1999, ενώ η αγωγή με την οποία ζητά να του καταβάλει η εφημερίδα μας το ποσό των 500 εκατομμυρίων κατατέθηκε στις 13.12.1999.

Τώρα, λίγες βδομάδες μετά, ο υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Σημίτη με τη νέα μήνυσή του - τα νέα στοιχεία που την προκάλεσαν δεν είναι γνωστά, καθώς η νέα μήνυση δεν κοινοποιήθηκε, ακόμα, στο «Ρ» - φαίνεται ότι ζητά ...τα ρέστα από την εφημερίδα μας, προφανώς για όσα συνεχίζουμε να αποκαλύπτουμε, με αφορμή και την προηγούμενη μήνυση και την Αγωγή που υπέβαλε κατά του «Ρ».

Ασφαλώς, δεν είναι τυχαίο ότι η νέα μήνυση Γιαννόπουλου κατά του «Ρ» γίνεται τη στιγμή που αποκαλύπτεται, ανοιχτά, ότι η επίθεση κατά της εφημερίδας μας γίνεται με κυβερνητική και πρωθυπουργική καθοδήγηση. Υπενθυμίζεται, σχετικά, ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλυψε τον Ε. Γιαννόπουλο, ενώ ανακοίνωσε το πρωτοφανές για τα πολιτικά ήθη της χώρας, την άρνηση του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη να ανταποκριθεί σε αίτημα της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα για συνάντηση, με στόχο να του θέσει το μείζον πολιτικό πρόβλημα που δημιουργείται με τις διώξεις αυτές. Διώξεις που αφορούν την ίδια την ελευθεροτυπία που απειλείται, όπως και τη δυνατότητα άσκησης πολιτικής κριτικής και τη φίμωση κάθε φωνής αντίθετης στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική.

Η νέα μήνυση Γιαννόπουλου κατά του «Ρ» - κι ενώ η πρακτική αυτή συναντά τη γενική κατακραυγή κοινωνικοπολιτικών παραγόντων, κομμάτων, διανοούμενων, δημοσιογράφων, καλλιτεχνών και μαζικών φορέων του λαού και των δημοσιογραφικών οργανώσεων της χώρας (ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ και άλλες ενώσεις) - επιβεβαιώνει την εμμονή της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη, στην πολιτική δίωξη κατά του «Ρ». Αναδείχνει πως πρόκειται για μεθοδευμένη κυβερνητική επιχείρηση φίμωσης της φωνής του ΚΚΕ, αλλά και, γενικότερα, φίμωσης της πολιτικής κριτικής και της ελευθεροτυπίας, με τη βιομηχανία υπουργικών διώξεων πολιτικών αντιπάλων της και του αντιπολιτευόμενου Τύπου. Πράγμα, που την καθιστά ιδιαίτερα επικίνδυνη για τα δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ