Παρασκευή 28 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΔΙΩΞΗ κατά του «Ρ»
Επίθεση σε συστατικά στοιχεία της δημοκρατίας

Την αμέριστη συμπαράστασή τους στο «Ριζοσπάστη» εκφράζουν σε ψήφισμά τους 14 δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Ηλιούπολης, οι οποίοι χαρακτηρίζουν «επικίνδυνη και απαράδεκτη τη μήνυση του υπουργού Δικαιοσύνης».

«Η παρουσίαση των γεγονότων - επισημαίνεται - και η κριτική για όλες τις πράξεις του δημοσίου βίου των πολιτικών αποτελεί καθήκον του Τύπου και συστατικό στοιχείο της ελευθεροτυπίας, άρα και της δημοκρατίας».

Επιπλέον, σημειώνεται στο ψήφισμα, «ο τιμητικός τίτλος του αντιστασιακού επαληθεύεται με την καθημερινή πράξη και τη στάση ζωής και δεν μπορεί να αντικατασταθεί με δικαστικές αποφάσεις».

Τέλος, το ψήφισμα κλείνει με την υπογράμμιση ότι «η αγωγή του υπουργού Δικαιοσύνης κατά του "Ριζοσπάστη" είναι αντιδεοντολογική και αποτελεί ουσιαστικά πολιτική δίωξη και σκοπεύει στη φίμωση της εφημερίδας. Η δίωξη αυτή στρέφεται αντικειμενικά ενάντια στην ελευθεροτυπία και το δημοκρατικό δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης».

Το ψήφισμα υπογράφεται από τους δημοτικούς συμβούλους: Παπανικολάου Νίκος, Μπότος Ιωάννης, Δελαπόρτας Κώστας, Αγαδάκος Γεώργιος, Χριστόπουλος Νίκος, Βασιλείου Ανδρέας, Γκανά - Παπαστεφάνου Μυρσίνη, Μυρισιώτη Αρετή, Λύτρας Κωνσταντίνος, Μηλούλης Θωμάς, Τσατσούλη Αναστασία, Κανελλόπουλος Κυριάκος, Κιάμος Ευθύμιος και Φύτρος Γιώργος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ