Παρασκευή 28 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΔΙΩΞΗ κατά του «Ρ»
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
Ολίσθημα σε βάρος της ελευθεροτυπίας

Οι εργαζόμενοι του Δήμου Περιστερίου καταγγέλλουν στον περιστεριώτικο λαό την αντιδημοκρατική ενέργεια του υπουργού Δικαιοσύνης, Ε. Γιαννόπουλου, να μηνύσει την εφημερίδα «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ», επειδή δημοσίευσε ρεπορτάζ από δίκη στην οποία αντίδικος ήταν ο υπουργός.

«Η συγκεκριμένη ενέργεια, τονίζεται στην ανακοίνωση, είναι σοβαρό ολίσθημα και πλήγμα εις βάρος της ελευθεροτυπίας, γιατί επιβάλλει μέσω δικαστικών αποφάσεων την απαγόρευση της ενημέρωσης και κριτικής, όταν αυτή δεν είναι αρεστή στους κυβερνώντες. Είναι χρέος όλων των πολιτών, ανεξάρτητα εάν συμφωνούν ή όχι με την πολιτική άποψη του "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ", να καταδικάσουν την πρακτική των μηνύσεων και των αγωγών, ως ενέργειες που παρεμποδίζουν την απρόσκοπτη πληροφόρηση του λαού και την ελευθεροτυπία και δεν μπορούν να εκδηλώνονται σε μια εποχή που η πληροφόρηση είναι ύψιστο κοινωνικό αγαθό.

Παράλληλα θα συμφωνήσουμε απόλυτα με την άποψη του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης κ. Γ. Α. Μαγκάκη ότι η αντιδικία, που απετέλεσε την αφετηρία της μήνυσης, είναι μια οδυνηρή κατάσταση με κύριο και πρωταρχικό θύμα την αξιοπιστία της Δικαιοσύνης.

Στη δικαιολογημένη γενική κατακραυγή προσθέτουμε και τη δική μας φωνή και απαιτούμε: "Κάτω τα χέρια από την ελευθερία του Τύπου. Κάτω τα χέρια από το "Ριζοσπάστη"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ