Τετάρτη 10 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
Στο στόχαστρο οι λαοί
Οι... Φρανκενστάιν και οι... φαλαγγίτες τους

«

Κανείς δεν μπορεί να θέσει σε αμφισβήτηση τη συμμαχική σχέση των ΗΠΑ με την Ελλάδα. Η Ελλάδα έχει κάνει την επιλογή: Είναι μέλος του ΝΑΤΟ. Ιδίως ο ρόλος που παίζει η βάση της Σούδας στην επιχείρηση των ΗΠΑ αποδεικνύει τη στενή μας σχέση»!

Είναι λόγια προχτεσινά. Είναι λόγια κυβερνητικά. Ειπώθηκαν από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Για να αποδείξει τι; Μα, για να αποδείξει ότι η Ελλάδα είναι ο πιστότερος «σύμμαχος» των ΗΠΑ! Για να αποδείξει ότι η αμερικανοδουλία των κυβερνώντων δεν έχει ταίρι! Τα είπε όλα, λοιπόν, ο κ. Ρέππας με δυο κουβέντες. Ενα μόνο δεν είπε. Μόνο ότι «είμαστε τσιράκια των ΗΠΑ» (!) δεν είπε ο κ. Ρέππας.

`Η μήπως το είπε;..

***

Από το βράδυ της Κυριακής, που ξεκίνησε ο «απεριόριστος» πόλεμος του Μπους, είμαστε όλοι μάρτυρες του τι σημαίνει εκείνο το «ανήκομεν εις την Δύσιν». Βλέπουμε μπρος στα μάτια μας τι σημαίνει να «ανήκεις» στον κόσμο της CIA και να «ταυτιζόμαστε» (!) με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, όπως δήλωσε προχτές ο Κ. Σημίτης...

α) Είδαμε το «διάγγελμα» Λάντεν και ανατριχιάσαμε, γιατί πρόβαλε μπροστά μας σε όλη του τη «μεγαλοπρέπεια» το δημιούργημα των... Φρανκενστάιν της CIA! Ιδού τι εκκόλαψαν, ιδού τι εξέθρεψαν, ιδού τι εκπαίδευσαν οι «Ράμπο». Και γιατί; Μα, για να το χρησιμοποιήσουν ως «ανάχωμα» στην «αυτοκρατορία του κακού», την ΕΣΣΔ και τον κομμουνισμό.

Τώρα, το αφιόνι, ο φονταμενταλισμός, αυτό το απάνθρωπο δημιούργημα των μυστικών υπηρεσιών του «ελεύθερου κόσμου» είναι πια κατάλληλα «κουρδισμένο» για να αποτελέσει την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος της φρίκης. Είναι τόσο καλά «ρυθμισμένο», που αποτελεί πυξίδα για τις ύαινες στο δρόμο τους προς τις πηγές του πετρελαίου. Ετσι, από τη μια μεριά του νομίσματος έχουμε την κρατική τρομοκρατία. Από την άλλη έχουμε τα «τέκνα», τα δημιουργήματα των Φρανκενστάιν (σ.σ.: τα «παιδιά» τους άλλοτε λέγονται Σαντάμ, άλλοτε Νοριέγκα, άλλοτε Κόντρας, τώρα Λάντεν). Εχουμε τους πράκτορές τους, τους γεννημένους από τα σπλάχνα του ιμπεριαλισμού και τους εκπαιδευμένους από τη CIA τρομοκράτες. Από τη μια οι κρατικοί τρομοκράτες και από την άλλη οι εκπαιδευμένοι - από τους κρατικούς τρομοκράτες - πράκτορες.

Ο Μπους λέει ότι στη διαμάχη ανάμεσα σε αυτόν και τον Λάντεν, ανάμεσα στον Φρανκενστάιν και στο «τέρας» που έφτιαξε με τα χέρια του δηλαδή, δε χωρά ουδετερότητα.

Και η ελληνική κυβέρνηση; Η κυβέρνηση μηρυκάζει: «Οχι στην ουδετερότητα»! Εμείς δεν είμαστε με το «τέρας», λέει η κυβέρνηση, αλλά είμαστε με όσους... γεννούν τα «τέρατα»!

β) Εδώ και ένα μήνα μιλούσαν για «εστιασμένους στόχους». Αντί γι' αυτό τι έχουμε; Εχουμε ένα σαρωτικό πόλεμο! Εναν πόλεμο που μόνο τους τρομοκράτες δε στοχεύει, που πατά πάνω στο αίμα 7.000 αθώων για να πετύχει την πλήρη τρομοκράτηση του πλανήτη.

Βλέπουμε επίσης μια αποθέωση της υποκρισίας: Μαζί με τις βόμβες και τους πυραύλους, ρίχνουν - λέει - και τρόφιμα! Προφανώς θέλουν τα θύματα μεταξύ των αμάχων να τα στείλουν στον παράδεισο... χορτάτα!

Οι ΗΠΑ και η «συμμαχική» τους κυβέρνηση της Ελλάδας, αυτό το ονομάζουν «ανθρωπισμό». Το είπε προχτές ο κ. Σημίτης. «Ανθρωπισμός»! Ετσι αποκαλούσαν και τον πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας...

γ) Στην Ελλάδα και στον κόσμο ξεδιπλώνεται ένα μαύρο σύννεφο τρομο-λαγνείας. Ενας κυκλώνας μαζικού εκφοβισμού μας κυνηγά σε κάθε μας βήμα από το πρωί μέχρι το βράδυ. Από τη μια μεριά οι σπηλιές του Αφγανιστάν. Από την άλλη η κραυγή των στρατο-χωροφυλάκων: «Κλειστείτε στα σπίτια σας! Στρατιωτικός νόμος»!

Το ντεκόρ μοιάζει διαφορετικό, αλλά είναι τόσο ίδιο: Και οι Αφγανοί, και οι Νεοϋορκέζοι, και οι Σαουδάραβες και οι Εγγλέζοι, και οι Πακιστανοί και οι Ελληνες ακούν την ίδια διαταγή τώρα που αλωνίζουν τα «Στελθ»: «Λουφάξτε στα καταφύγια»!

Και η ελληνική κυβέρνηση; Η κυβέρνηση αποφάσισε να αποδώσει «αποφασιστικό ρόλο στο στρατό»! Γιατί; Για την... ασφάλειά μας. Συμπέρασμα: Μάθε, συμπολίτη, να ζεις και να αναπνέεις με το... «αλτ τις ει;»! Αν διανοηθείς να ρωτήσεις «γιατί» σε επιστρέφουν στην εποχή των σπηλαίων, η απάντηση είναι απλή: Η κυβέρνηση είναι σύμμαχος των ΗΠΑ και συμμετέχει στον πόλεμο...

δ) Είδαμε την κυβέρνηση που τόσο πασχίζει για την ασφάλειά μας, την ώρα ακριβώς του πολέμου η μισή να βρίσκεται στις... εξοχές και η άλλη μισή στα... κλαρίνα! Ο μεν κ. Σημίτης είχε εκδράμει στο εξοχικό του στους Αγίους Θεοδώρους. Είχε ωραίο καιρό βλέπετε... Ασε που έχει και τηλέφωνο στο εξοχικό του και λαμβάνει κλήσεις και από το εξωτερικό. Οπως αυτή από τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, τον Τσένεϊ, που «μας ενημέρωσε» ότι εντός 5λέπτου βομβαρδίζει!

Οσο για τον κ. Τσοχατζόπουλο, ήταν κι αυτός εκδρομή. Κάπου στην Ηπειρο ήταν και τον είδαμε να κάνει δηλώσεις για τον πόλεμο, έχοντας για ηχητική υπόκρουση το... «Γιάννη μου το μαντίλι σου»! Η κυβέρνηση, πάντως, έχει τα μάτια της... δεκατέσσερα. Αποδείχτηκε (και) προχτές. Οταν ρωτήθηκε ο αρμόδιος υπουργός για το τι γνωρίζει για τις εξελίξεις, απάντησε στους δημοσιογράφους (επί λέξει): «Ο,τι βλέπετε και σεις στις τηλεοράσεις. Δε γνωρίζω τίποτα παραπάνω»!!!

Κατόπιν όλων αυτών, αντί άλλου σχολίου, ένα έχουμε να πούμε: «Γεια σου Σαλέα με το κλαρίνο σου»!

ε) Είδαμε για πρώτη φορά με τέτοια ευκρίνεια ότι στην Ελλάδα υπάρχει ένα κόμμα που λέγεται... «ΠΑΣΟΚ-ο-Νεαδημοκρατία». Μόλις άρχισε η επίθεση των ΗΠΑ, όποιος άκουσε τις δηλώσεις του κ. Σημίτη και της κ. Μπακογιάννη, του κ. Ρέππα και του κ. Ρουσόπουλου, είναι πλέον βέβαιος: Ιδια κόμματα, ίδια πολιτική, ίδια γλώσσα, ίδια υποτέλεια.

Οσο για την κ. Δαμανάκη και το είδος της «Αριστεράς» που εκπροσωπεί, την ώρα του σαρωτικού πολέμου, είδαμε ότι εκείνο που την ενδιέφερε δεν ήταν παρά ένα: Να προβοκάρει το ΚΚΕ, επειδή, δήθεν, δεν καταδικάζει την τρομοκρατία και τον Λάντεν!!! Καθείς εφ' ο ετάχθη...

***

Στο μεταξύ στα τηλεπαράθυρα αλωνίζουν οι «Ταλιμπάν» του Μπους. Ο Τζανετάκος, ο Μπίστης, οι γνωστοί τέλος πάντων, υμνούσαν και χτες και προχτές την κυβέρνηση και τους Αμερικάνους.

Πήραν «γραμμή» από τον Σημίτη, που μας διαβεβαίωσε περί του «αναπόφευκτου» (!) της επίθεσης των ΗΠΑ. Και την... εκλαΐκευαν. Μέσα στον οίστρο τους, δε, δήλωναν και «περήφανοι» που βομβαρδίζεται το Αφγανιστάν...

Ολοι αυτοί, φυσικά, επειδή δεν είναι εύκολο να βγουν δημοσίως και να ζητωκραυγάζουν υπέρ του Μπους, το πράττουν έμμεσα: Δικαιολογούν το φιλοαμερικανισμό τους, λέγοντας ότι, απλώς, τάσσονται «κατά» των Ταλιμπάν. Τι όμως τους διαχωρίζει από όλους τους υπόλοιπους; Είναι απλό: Και ο ελληνικός λαός τάσσεται κατά των Ταλιμπάν. Σε αντίθεση όμως με αυτή την ομάδα των εγχώριων φιλοαμερικανών - «φαλαγγιτών» του Μπους, ο ελληνικός λαός, εξίσου με τους Ταλιμπάν, δε συμπαθεί καθόλου και τους Φρανκενστάιν. Εκείνους, δηλαδή, που έφτιαξαν τους Ταλιμπάν.

Ως εκ τούτου, ενημερώστε τον κ. Πρετεντέρη ότι δε συμπαθεί και τους «φαλαγγίτες» των Φρανκενστάιν.


Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ