Τετάρτη 10 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Εντείνεται η αντιιμπεριαλιστική δράση

Εντείνει τη δράση του κατά του πολέμου και της εμπλοκής της χώρας σ' αυτόν ο λαός της Θεσσαλίας. Αντιπολεμικές κινητοποιήσεις και άλλες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε όλους τους νομούς της περιοχής με αποφάσεις πολλών μαζικών φορέων.

Χτες αντιπολεμική πικετοφορία πραγματοποιήθηκε στους δρόμους του Βόλου, με πρωτοβουλία της Οργανωτικής Επιτροπής Φορέων Μαγνησίας. Οι φιλειρηνιστές κατήγγειλαν το βρώμικο πόλεμο εναντίον του Αφγανιστάν και δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν τον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα τους. Ηδη αποφασίστηκε νέα αντιπολεμική συγκέντρωση - συναυλία, για τις 19 του Οκτώβρη, στην πλατεία Αγίου Νικολάου στο Βόλο, ενώ θα παρθούν και άλλες αποφάσεις για εκδηλώσεις κατά του πολέμου.

Σήμερα αντιπολεμικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στην Καρδίτσα, στις 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπως αποφάσισαν εκπρόσωποι πολλών μαζικών φορέων του νομού σε μεγάλη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της πόλης. Συγκεκριμένα, οι φορείς που διοργανώνουν το συλλαλητήριο είναι: Επιτροπή Ειρήνης, Νεανική Δράση για την Ειρήνη, Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων, Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών κι Εμπόρων, Εργατικό Κέντρο, Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών, ΕΛΜΕ, Συνδικάτο Οικοδόμων, Σύλλογος Γυναικών, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ΠΕΑΕΑ, Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ, Αντιπολεμική Αντιιμπεριαλιστική Επιτροπή, Σύλλογος Σπουδαστών ΤΕΙ, Σύνδεσμος Συνεταιριστικών Υπαλλήλων.

Αύριο στη Λάρισα θα διαδηλώσουν στους δρόμους της πόλης τα μαχόμενα νιάτα, συμμετέχοντας στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι Ομάδες Πρωτοβουλίας Μαθητών και η Νεανική Δράση για την Ειρήνη στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία.

Νέο αντιπολεμικό συλλαλητήριο στη Λάρισα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Ταχυδρομείου, ύστερα από απόφαση της Γραμματείας της Επιτροπής Φορέων Κατά του Πολέμου και στη συνέχεια, στον ίδιο χώρο, θα πραγματοποιηθεί αντιπολεμική συναυλία στις 9 μ.μ. με πρωτοβουλία της Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη. Και θα ακολουθήσουν μια σειρά άλλες αντιπολεμικές κινητοποιήσεις που αποφασίζουν οι φορείς, όπως το συλλαλητήριο στις 23 του Οκτώβρη, επέτειο της απελευθέρωσης της Λάρισας από τους Γερμανούς.

Και στα Τρίκαλα, ύστερα από το μαχητικό συλλαλητήριο που έγινε τη Δευτέρα το βράδυ, τις επόμενες μέρες θα γίνει ευρεία σύσκεψη εκπροσώπων μαζικών φορέων του νομού για τον περαιτέρω συντονισμό της αντιπολεμικής δράσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ