Παρασκευή 12 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
Στο στόχαστρο οι λαοί
Η νιότη διαδήλωσε κατά του πολέμου

Αντιπολεμικό συλλαλητήριο μαθητών και σπουδαστών χτες στη Λάρισα και το Αγρίνιο

«Οχι στον πόλεμο» βροντοφώναξαν τα νιάτα της Λάρισας, διαδηλώνοντας κατά του νέου εγκλήματος των ιμπεριαλιστών. Μαθητές, σπουδαστές και άλλοι νέοι φιλειρηνιστές, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη και της Πρωτοβουλίας Μαθητών Εναντίον του Πολέμου, συμμετείχαν στο χτεσινό αντιπολεμικό συλλαλητήριο στέλνοντας ηχηρό μήνυμα αντίστασης στην τρομοκρατία των ιμπεριαλιστών, που ξεκίνησαν ένα βρώμικο πόλεμο κατά της ανθρωπότητας, καταγγέλλοντας τη συνένοχη στάση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Το αντιπολεμικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου οι μαθητές ξεκινώντας από τα σχολεία τους και οι σπουδαστές από το ΤΕΙ - απείχαν για δύο ώρες από τα μαθήματά τους - κατευθύνθηκαν με πορείες στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Μιλώντας στο συλλαλητήριο ο Γ. Γάλλος και η Βαρβάρα Καράμπαλη, εκπρόσωποι της Πρωτοβουλίας Μαθητών Εναντίον του Πολέμου, τόνισαν ότι οι νέοι και οι νέες όλης της χώρας πρέπει να πρωτοστατήσουν στον αγώνα κατά του νέου ιμπεριαλιστικού πολέμου.

Ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους. Οι νέοι φιλειρηνιστές φωνάζοντας συνθήματα όπως: «Δώστε βιβλία για την Παιδεία και όχι πυρηνικά για την τρομοκρατία», «Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά» κ.ά., κατευθύνθηκαν στη Νομαρχία Λάρισας όπου αντιπροσωπεία τους επέδωσε ψήφισμα καταδίκης του πολέμου στο νομάρχη.

Και στο Αγρίνιο

Αντιπολεμική πορεία πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι μαθητές του Αγρινίου, με αποφάσεις των Μαθητικών Συμβουλίων σχεδόν όλων των σχολείων. Με μια δυναμική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης έστειλαν το δικό τους αντιιμπεριαλιστικό μήνυμα. Απαίτησαν να σταματήσει τώρα ο πόλεμος αλλά και να μη συμμετάσχει η χώρας μας στα πολεμικά σχέδια.

Ομως η χτεσινή αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση φάνηκε ότι ενόχλησε τους διευθυντές τριών σχολείων. Συγκεκριμένα, στο 2ο Λύκειο για δύο μέρες ο διευθυντής του σχολείου απειλούσε τους μαθητές ότι θα πάρουν αποβολή αν συμμετέχουν στην κινητοποίηση, ενώ στο 3ο Λύκειο ο διευθυντής εκτός από τις γνωστές απειλές, πήρε τηλέφωνο στην οικογένεια ενός μέλους της ΝΔΕ. Μάλιστα, την ώρα που γινόταν η πορεία εμπόδιζε μαθητές να συμμετάσχουν σ' αυτήν.

Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αιτωλοακαρνανίας της ΚΝΕ καταγγέλλει τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία στα σχολεία, επισημαίνοντας ότι η χτεσινή μαζική συγκέντρωση των μαθητών ήταν η απάντηση σ' αυτόν τον αυταρχισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ