Παρασκευή 12 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΚΙΝΑ
«Σχετίζονται με τη διεθνή τρομοκρατία» οι αυτονομιστές Ουιγούροι...

ΠΕΚΙΝΟ.-

Για πρώτη φορά το Πεκίνο συνέδεσε χτες επίσημα τη δράση του αυτονομιστικού κινήματος των μουσουλμάνων Ουιγούρων της επαρχίας Σιντζιάνγκ με τη διεθνή εκστρατεία κατά της τρομοκρατίας!

«Η μάχη κατά των αυτονομιστών Ουιγούρων στην επαρχία Σιντζιάνγκ αποτελεί επίσης τμήμα της διεθνούς εκστρατείας κατά της τρομοκρατίας» είπε ο εκτελών χρέη εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Σουν Γιουσί, που πρόσθεσε πως οι αυτονομιστές Ουιγούρι στην επαρχία Σιντζιάνγκ, που δρουν με σκοπό τη δημιουργία του ανεξάρτητου κράτους του ανατολικού Τουρκεστάν, έχουν διασυνδέσεις με διεθνείς τρομοκρατικές οργανώσεις...

«Αρκετές οργανώσεις του Ανατολικoύ Τουρκεστάν έχουν ανοιχτά δηλώσει ότι θα καταφύγουν σε βίαια μέσα, σε δραστηριότητες κατά της Κίνας... Ετσι η μάχη κατά του Ανατολικού Τουρκεστάν αποτελεί επίσης τμήμα της διεθνούς εκστρατείας κατά της τρομοκρατίας» είπε κατά λέξη ο Σουν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία σημειώνουν πως έως τώρα η Κίνα είχε συνδέσει την εκστρατεία της κατά των Ουιγούρων αυτονομιστών μόνον έμμεσα με τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και παρατηρούν πως είναι για την ώρα αδιευκρίνιστο γιατί ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρθηκε σε «οργανώσεις του ανατολικού Τουρκεστάν» απ' τη στιγμή που το Πεκίνο είθισται να τις χαρακτηρίζει «αποσχιστικές οργανώσεις με στόχο την ανεξαρτησία της επαρχίας Σιντζιάνγκ».

Πάντως, νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας, είχε εκφράσει τη λύπη της κυβέρνησής του για τις αυξανόμενες «απώλειες πολιτών» από τις επιδρομές στο Αφγανιστάν, επαναλαμβάνοντας πως «οι στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά της τρομοκρατίας θα πρέπει να έχουν σαφείς στόχους και να γίνεται προσπάθεια να μη πλήττονται αθώοι πολίτες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ