Παρασκευή 12 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
Η «πρώτη» του Μίλερ

Αφού συζήτησε και με τον υπουργό Εξωτερικών το ενδεχόμενο αποστολής ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στη «μάχη» κατά της τρομοκρατίας, ο νέος Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό, για τη συναισθηματική, όπως είπε, και πολιτική υποστήριξη που παρείχαν στη χώρα του.

Η επίσκεψη του Τ. Μίλερ στο υπουργείο Εξωτερικών, αν και χαρακτηρίζεται «εθιμοτυπική», αφού ήταν η πρώτη επίσκεψη από τη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του, είχε ενδιαφέρον, αφού η συζήτηση περιστράφηκε γύρο από τις εξελίξεις που συγκλονίζουν ολόκληρο τον κόσμο.

Στη συνέχεια των δηλώσεών του ο Τόμας Μίλερ θέλησε να επαναλάβει πως ό,τι γίνεται στο Αφγανιστάν δε στρέφεται κατά του λαού της χώρας, αλλά κατά μιας μικρής ομάδας τρομοκρατών.

Οταν ρωτήθηκε αν επιμένει η Ουάσιγκτον στους γνωστούς χαρακτηρισμούς «κράτη τρομοκράτες» (rogue states) για χώρες όπως η Συρία και το Ιράν, ο Αμερικανός πρεσβευτής είπε ότι «ο κόσμος αλλάζει. Ελπίζω ο κ. Παπανδρέου με τις επαφές που θα έχει στη Συρία και ίσως στο Ιράν να χρησιμοποιήσει την επιρροή του για τη στήριξη της προσπάθειας κατά της τρομοκρατίας». Ο Τ. Μίλερ, όταν ρωτήθηκε αν συζήτησε με τον αρχηγό της ελληνικής διπλωματίας το θέμα συμμετοχής ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων σε επιχειρήσεις κατά της τρομοκρατίας, είπε: «Το συζητήσαμε, αλλά δε θέλω να προσθέσω τίποτα άλλο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ