Παρασκευή 12 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΓΚΑΛΟΠ
«Οχι» στην επίθεση των ΗΠΑ

Το 55,4% πιστεύει ότι είναι άδικος ο πόλεμος των ΗΠΑ και των συμμάχων τους κατά του Αφγανιστάν και μόνο το 16,3% συμφωνεί

Το ξεκάθαρο «όχι» της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού ενάντια στον πόλεμο των ΗΠΑ και των συμμάχων τους κατά του Αφγανιστάν, επαληθεύουν η μία μετά την άλλη οι δημοσκοπήσεις που γίνονται στη χώρα μας. Και αυτό παρά τη συστηματική προπαγάνδα των επιτελείων του δικομματισμού και την ομόφωνη στάση των ηγεσιών των δύο μεγάλων κομμάτων.

Το χτεσινοβραδινό γκάλοπ του τηλεοπτικού σταθμού STAR καταγράφει την άρνηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των ερωτηθέντων να παραδεχτούν ότι είναι «δίκαιος» ο πόλεμος και βέβαια ότι θα έχει αποτελέσματα κατά της «τρομοκρατίας». Συγκεκριμένα, το 55,4% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι διαφωνεί με την επίθεση των Αμερικανών στο Αφγανιστάν και τη θεωρεί άδικη και μόνο το 16,3% συμφωνεί και τη θεωρεί δίκαιη. Ενα μεγάλο ποσοστό (28,3%) δηλώνει «ούτε συμφωνώ ούτε διαφωνώ». Στην ερώτηση για τις επιπτώσεις που θα έχει η επίθεση των Αμερικανών στο Αφγανιστάν, το 89,8% δηλώνει ότι «θα σκοτωθεί άδικα πολύς αθώος πληθυσμός», το 94,7% πιστεύει ότι «θα δημιουργηθεί πρόβλημα μεταναστών», ενώ μόλις το 9,7% πιστεύει ότι «θα παραδειγματιστούν οι τρομοκράτες και θα σταματήσει η κρίση». Αξίζει να σημειωθεί ότι το 87,2% δηλώνει πως το έχουν απασχολήσει πολύ ή αρκετά οι τελευταίες διεθνείς εξελίξεις. Σε ερώτηση σχετικά με το «αίσθημα ασφάλειας» μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στις ΗΠΑ στις 11 Σεπτέμβρη το 44% θεωρεί ότι δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τη χώρα, σε αντίθεση με το 36,1% που εκτιμά ότι υπάρχει «άμεσος κίνδυνος για τη χώρα». Για το 19,9% δεν έχει αλλάξει τίποτα. Ενα αρκετά μεγάλο ποσοστό 77,3% των ερωτηθέντων θεωρεί πολύ πιθανό ή αρκετά πιθανό να υπάρξει μια νέα τρομοκρατική ενέργεια μετά την επίθεση των Αμερικανών κατά του Αφγανιστάν, ενώ διχάζονται (50-50%) οι γνώμες σχετικά με την πιθανότητα ενός τρίτου παγκόσμιου πολέμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ