Παρασκευή 12 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΕΣΑΚ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Αγώνας κόντρα στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

Τα στελέχη της ΕΣΑΚ στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, ζητούν την έκτακτη σύγκληση του οργάνου, για την οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων

Την έκτακτη σύγκληση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, προκειμένου το όργανο να πάρει θέση και να οργανώσει τον αγώνα των εργαζομένων στο δημόσιο εναντίον του πολέμου, της εμπλοκής της χώρας μας σε αυτόν και των ιμπεριαλιστικών σχεδίων, ζητά με επιστολή της η ΕΣΑΚ Δημοσίου.

Την επιστολή προς το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ, υπογράφουν τα οκτώ μέλη του Γενικού Συμβουλίου: Δ. Αγκαβανάκης, Σ. Ακζιώτη, Μπ. Βορτελίνος, Κ. Γεροπαναγιώτη, Ν. Ζώτος, Λ. Μεθωνιού, Β. Ζωγράφος, Θ. Κρουστάλης.

Ανάλογο αίτημα έχει απευθύνει και η παράταξη της ΔΑΣ για την άμεση σύγκληση της Ολομέλειας της ΓΣΕΕ. Την επιστολή προς το προεδρείο της ΓΣΕΕ, υπέγραψαν τα μέλη της διοίκησης: Γ. Μαυρίκος, Θ. Ευθυμίου, Χ. Κατσιώτης, Κ. Αρτεμίου, Γ. Σταυρόπουλος, Α. Τσώλης, Σ. Κώτσιας, Θ. Κούτρας, Α. Ζαζόπουλος, Ν. Μαρουσάκης.

Το αίτημα υποβάλλεται καθώς «η κατάσταση που διαμορφώνεται μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στη Ν. Υόρκη και με τις επεμβάσεις, είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και στρέφεται σε βάρος όλων των λαών». Τα στελέχη της ΕΣΑΚ Δημοσίου υπογραμμίζουν στην επιστολή: «Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο θεωρούμε ότι η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ έχει ευθύνη, επειδή μέχρι τώρα δεν έχει οριστεί έκτακτη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου, για ένα θέμα που δικαιολογημένα βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής όλων των λαών του κόσμου και ήδη σημαντικά τμήματα του λαϊκού κινήματος, ξεδιπλώνουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες και δράση».

Σχετικά με την επίθεση που διεξάγεται, επισημαίνουν: «Οι ιμπεριαλιστές χτυπούν στο Αφγανιστάν, κλιμακώνουν τον πόλεμο ενάντια στους λαούς. Στόχος τους δεν είναι η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, την οποία εξέθρεψαν και αξιοποιούν, αλλά η επέκταση της ιμπεριαλιστικής κυριαρχίας, η κατάκτηση περιοχών στρατηγικής σημασίας, ο έλεγχος των ενεργειακών πηγών, των πετρελαϊκών δρόμων, η καθυπόταξη των λαϊκών κινημάτων και η περιστολή των δημοκρατικών ελευθεριών. Η Ευρωπαϊκή Ενωση συντάσσεται με τις ΗΠΑ, συμμετέχει στις πολεμικές επιχειρήσεις, οργανώνει σφοδρή επίθεση ενάντια στα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες».

Η επιστολή συνεχίζει: «Η κυβέρνηση εξυπηρετεί τους Αμερικανούς, διαθέτει τον ελληνικό εναέριο χώρο, τα αεροδρόμια, ενεργοποιεί τις αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις, προσαρμόζει το "στρατιωτικό δόγμα" στις ανάγκες της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας. Προσανατολίζει τις ένοπλες δυνάμεις ενάντια στον "εσωτερικό εχθρό", το λαϊκό κίνημα και τους αγώνες του. Ανοίγει για τη χώρα μας και το λαό μας μεγάλες περιπέτειες».

Τέλος, θέτοντας το πλαίσιο μέσα στο οποίο προτείνουν να κινηθεί η ΑΔΕΔΥ, τα στελέχη της ΕΣΑΚ Δημοσίου τονίζουν πως πρέπει «να δώσουμε τώρα μαζική, ενωτική, αγωνιστική απάντηση» και τα συνδικάτα να ξεσηκωθούν, για:

  • «Να πάρει η αντιπολεμική πάλη χαρακτηριστικά παλλαϊκά. Η ΑΔΕΔΥ να πάρει πρωτοβουλίες συντονισμού σ' αυτή την κατεύθυνση.
  • Να καταδικάσουμε τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, τη νέα ιμπεριαλιστική τάξη πραγμάτων, να απαιτήσουμε να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί.
  • Να απαιτήσουμε να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς.
  • Να υπερασπίσουμε και να διευρύνουμε τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες».
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δική τους υπόθεση η απεργία (2002-05-04 00:00:00.0)
Αοριστία για το οικογενειακό επίδομα (2001-01-31 00:00:00.0)
Αποκλεισμοί από την ΠΑΣΚΕ (2000-04-19 00:00:00.0)
Εμπόδισαν την ψήφιση προγράμματος δράσης (1999-05-15 00:00:00.0)
Μακριά από τους ναυτεργάτες (1998-12-01 00:00:00.0)
Μπροστά στις ευθύνες της μπαίνει η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ (1998-02-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ