Παρασκευή 5 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΗΣ 2019
Φαίη ΛΙΑΡΑ

Εκπαιδευτικός. Πρώην μέλος του Τμήματος Οικολογίας του ΣΥΡΙΖΑ και της Ομάδας για τα δικαιώματα και την προστασία των ζώων, καθώς και του Τμήματος Δικαιωμάτων της ΛΑΕ

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι επιτακτική ανάγκη να καταστεί σαφές προς πάσα κατεύθυνση πως ο καπιταλισμός δεν είναι διαχειρίσιμος ούτε βελτιώνεται, είναι καθαρά μία βαρβαρότητα σε βάρος του ανθρώπου, των ζώων και του περιβάλλοντος. Ο καπιταλισμός, του οποίου η οικοδόμηση στηρίζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και τη συσσώρευση του κέρδους και των μέσων παραγωγής στα χέρια μίας ολιγαρχίας, που δεν διστάζει να θυσιάσει τα πάντα για το κέρδος, δεν πρόκειται ποτέ να είναι δίκαιος και να εξασφαλίσει ευημερία για το λαό και τα ζώα, δεν πρόκειται ποτέ να θεωρήσει την προστασία του περιβάλλοντος σημαντικότερη από την εκμετάλλευση και την καταστροφή του.

Οι όποιες αυταπάτες ότι μπορούμε να επηρεάσουμε και να δώσουμε μια πιο «ανθρώπινη» διάσταση στη βαρβαρότητα τελείωσαν με τον κατήφορο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εξυπηρέτησε όλα τα μεγάλα συμφέροντα και τις εντολές της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των ντόπιων μονοπωλίων, για συρρίκνωση των εργασιακών δικαιωμάτων και εξαφάνιση κάθε κατάκτησης της εργατικής τάξης, μετέτρεψε επίσης τη χώρα σε μια απέραντη αποθήκη ταλαιπωρημένων ανθρώπων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών και σε μια απέραντη ΝΑΤΟική βάση.

Στην ουσία, απλά συνέχισε το έργο που ξεκίνησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, εφάρμοσε κάθε αντιλαϊκό μέτρο και το μνημόνιο του 2015 έχει την ψήφο και τη στήριξη όλων των κομμάτων της Βουλής, πλην του ΚΚΕ.

Πίσω από όλες τις διακηρύξεις και τις δικαιωματικές χάρτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που με καμάρι επικαλούνται τα αστικά κόμματα ότι θα αλλάξουν και θα βελτιώσουν, μίας ΕΕ που στην πράξη γίνεται όλο και πιο ασφυκτική για τους εργαζόμενους και στηρίζει κάθε φασιστική έκφανση, βρίσκονται και καλύπτονται όλες οι πολυεθνικές.

Είναι ανούσιο λοιπόν να συνεχίσουμε να πιστεύουμε ότι σε κοινωνία εκμετάλλευσης των πολλών από τους λίγους, όπου νόμος είναι τα συμφέροντα του κεφαλαίου, μπορούμε να ελπίζουμε στην προστασία του περιβάλλοντος, σε δικαιώματα των ζώων και των ανθρώπων φυσικά.

Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα παλεύουμε μέσα σε αυτήν την κοινωνία για τη ζωή μας, για τα ζώα, για το περιβάλλον, τα οποία γνώρισαν τις χειρότερες μέρες τους επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η χώρα παραδίδεται κυριολεκτικά στα χέρια των πετρελαϊκών εταιρειών και των ευρωατλαντικών σχεδιασμών, για να δραστηριοποιηθούν όπως νομίζουν, με κίνδυνο την ανεπανόρθωτη καταστροφή στο περιβάλλον. Αλλά και τα ζώα συγκεκριμένα βρέθηκαν αντιμέτωπα και με το νόμο Τσιρώνη.

Σήμερα είναι ζωτικής σημασίας το να ενημερωθούν κυρίως οι νεότερες γενιές για τους αγώνες και τις επαναστάσεις των κομμουνιστών, χάρη στις οποίες οφείλουμε εμείς τις καλύτερες συνθήκες που ζήσαμε έστω και για λίγο και για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Υπάρχει περισσότερη από ποτέ ανάγκη να ανακαλύψουν οι νέες γενιές τον μαρξισμό, τον κομμουνισμό, κόντρα στην αδιάκοπη προπαγάνδα, λάσπη, κόντρα στα ψέματα, στον ιστορικό αναθεωρητισμό, στη διαστρέβλωση της ιστορικής αλήθειας.

Το ΚΚΕ, με τη σταθερή πορεία του πάντα δίπλα στο λαό, τον εργαζόμενο, δεν έχει ψηφίσει ούτε έναν αντιλαϊκό νόμο, καταθέτει συνέχεια προτάσεις νόμων για το συμφέρον της κοινωνίας και όχι των λίγων, οι οποίες προτάσεις δεν γίνονται ποτέ δεκτές, ξεσκεπάζει τις πραγματικές προθέσεις και είναι η μοναδική φωνή μέσα στη Βουλή που ενοχλεί και αντιστέκεται. Εχει ανοιχτή την πόρτα για καθέναν που αγωνίζεται με ανιδιοτέλεια για μια καλύτερη κοινωνία, και ας μη συμφωνεί σε όλα με το κόμμα. Μας περιμένουν μεγάλες μάχες για τη ζωή μας.

Η βαρβαρότητα επιδεινώνεται, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας είναι το μόνο που αγωνίζεται και θα αγωνίζεται για όλα και δηλώνω ανεπιφύλακτα τη στήριξή μου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ